Финансистът Емил Хърсев и финансовият анализатор Десислава Николова коментираха по

...
Финансистът Емил Хърсев и финансовият анализатор Десислава Николова коментираха по
Коментари Харесай

Лихвата по кредитите няма да се повиши с повече от 1%, коментират финансисти

Финансистът Емил Хърсев и финансовият анализатор Десислава Николова разясниха по Нова телевизия евентуалното нарастване на лихвите върху заемите. Според тях банките надали ще одобряват той да се увеличи с повече от 1 на 100 до края на годината. Николова сподели образно по какъв начин това ще промени това месечните вноски на потребителите. Тя акцентира, че всеки самичък може да направи това онлайн, за какво има доста кредитни калкулатори в мрежата.



Хърсев изясни, че място за терзание няма. “Вноските стават по-големи, само че и цената на купеното с заема пораства ”, разяснява той, явно имайки поради най-много заемите за жилища. Той изясни, че инфлацията прави “подарък ” на тези, които имат заеми, с повишението на лихвата, този подарък ще стане по-малък, само че няма да изчезне.



Финансистът акцентира, че терзание може да има, в случай че Българска народна банка задължи банките да държат по-голям % от парите си като запас. Така те ще оперират с по-малко пари и ще докара до по-сериозно повишаване на заемите. Десислава Николова обаче напомни, че преди години това се е случило, само че не е довело до съществени земетресения.



Емил Хърсев разяснява и предлагането за нов държавен бюджет. Той акцентира, че към този момент има добре завършено консервативно болшинство в Народното събрание и няма аргументи да се опасяваме от финансова неустойчивост. Иначе съгласно него разноските в бюджета са обичайно раздути, а парите за държавни вложения в финансовата стратегия са доста повече, в сравнение с действително могат да бъдат осъществени в действителни обекти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР