Финалният спектакъл от Международния театрален фестивал Лято, кукли и приятели

...
Финалният спектакъл от Международния театрален фестивал Лято, кукли и приятели
Коментари Харесай

Куклен театър Бамбабамбин и Театър Весел закриват фестивала Лято, кукли и приятели

Финалният театър от Международния сценичен фестивал " Лято, кукли и другари " във Велико Търново ще се играе на 26 август от 11 ч. Зрителите ще гледат " Арлекиниада " на световноизвестния италиански артист Паоло Рех от Куклен спектакъл " Бамбабамбин " - Венето. Постановката, сценографията и куклите са дело на Паоло Рех, а мястото - откритата сцена " Арт лято " в парка " Асеневци " до Художествената изложба " Борис Денев ". Спектакълът е основан в традицията на класическата комедия дел арте и е с неотразимото присъединяване на Арлекин, който влиза в едно премеждие с измамника Бригелла и неговото куче, с доктор Баланцоне, с Полицая и, несъмнено... със Смъртта.
Почитателите на кукленото театрално изкуство могат да посетят финално експонираната до 26 август галерия " 25 години с куклите на Театър " Весел " в Художествената изложба " Борис Денев ". Артистичното събитие включва театрални кукли на сценографките Анна Пулиева, Лидия Къркеланова, Стефка Кювлиева, Емелияна Тотева и Наталия Гочева от спектаклите " Есенен церемониал ", " Пингвинчето Фраки ", " Рибарят и златната рибка ", " Цветна приказка ", " Принцесата и граховото зърно ", " Приказка за Великден ", " Русалка ", " Телефон 112... Позвъни! " и " Храбрият оловен боец ".
На закриването на фестивала ще има и награди, предоставени от " Смарт бейби ". Преди закриването ще се разгласи и спектакълът, който печели най-престижната и значима за всеки театрал премия - Наградата на публиката. За задачата може да се гласоподава до 12 ч. в съботния ден на FB-страниците на Театър " Весел " и на фестивала.
Международният сценичен фестивал " Лято, кукли и другари ", проведен от Куклен спектакъл " Весел ", се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на общината. Входът е свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР