Финалистът на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете

...
Финалистът на Откритото първенство на Австралия по тенис при мъжете
Коментари Харесай

Циципас: Ноле е най-великият тенисист

Финалистът на Откритото състезание на Австралия по тенис при мъжете Стефанос Циципас от Гърция съобщи, че мачовете против Новак Джокович го карат да дават най-хубавото от себе си.

Сърбинът завоюва с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) в мача за купата.

„ Това, което ти реализира приказва единствено по себе си. Поздравления. Не единствено за теб, а и за твоето подкрепящо семейство. Вдъхновявам се от това, което правиш ти в спорта. Ставам по-добър тенисист, когато съм с теб на корта. Благодаря ти за това “, обърна се Циципас към Джокович при награждаването.

„ Имах привилегията да играя доста интензивни мачове, само че Новак ме накара да дам най-хубавото от себе си. Той е един от най-великите в нашия спорт, сигурно най-великият, който е държал тенис ракета. Благодаря, че състезател като теб кара всеки един тенисист и самият спорт да се развива. Всеки търси максимума поради теб “, продължи 24-годишният гръцки тенисист.

„ Не е елементарно да изгубя още един край в Големия шлем, само че аз съм подготвен да се върна на корта и да продължа да работя. Щастлив съм, че имам подкрепящи хора към мен, които имат същите цели и упоритости като мен. За мен е привилегия да мога да върша това. Благодаря и на гръцките почитателите, което ме карат да се усещам вкъщи тук. Надявам се да се забележим и идната година “, приключи Стефанос Циципас.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР