Филмовият фестивал в Кан е едно от най-престижните събития във

...
Филмовият фестивал в Кан е едно от най-престижните събития във
Коментари Харесай

15 златни спомена от Фестивала в Кан

Филмовият фестивал в Кан е едно от най-престижните събития във филмовата промишленост, което притегля най-големите имена в киното от целия свят. През годините фестивалът е обезпечил безчет незабравими моменти, които са оставили трайно влияние както върху публиката, по този начин и върху критиците.

Филмовият фестивал в Кан е прочут със своя искра и лукс, а церемонията по откриването е идеалният образец за това. Събитието на аления килим е единствено по себе си театър, на който звезди от целия свят идват в най-елегантните си тоалети. На това събитие се показват и членовете на журито на фестивала, измежду които са някои от най-уважаваните имена във филмовата промишленост. Церемонията по откриването дава звук на целия фестивал с обзор на филмите, чиято премиера се състои на фестивала, и с взор към идните безредици.

Церемонията по откриването на филмовия фестивал в Кан безспорно е едно от най-очакваните събития през годината. Червеният килим е забележителност, по която звезди, облечени в най-хубавите си тоалети, минават около море от фотографи и почитатели. На това събитие се показват членовете на журито на фестивала, които дават отговор за избора на носителите на влиятелната премия " Златна палма ". Церемонията също по този начин прави обзор на премиерните филми на фестивала, като дава на публиката визия за това, което следва.

Един от най-интересните аспекти на филмовия фестивал в Кан е опцията да се видят персонално самите режисьори. По време на фестивала се организират конференции, на които режисьори и артисти имат опция да обсъдят работата си и да отговорят на въпроси на медиите. Някои от най-запомнящите се изявленията дават визия за креативния развой, който стои зад филмите, и дават на публиката по-дълбоко схващане за тематиките и посланията във филмите. От тези изявленията произлизат и някои незабравими цитати, които са станали част от легендата на фестивала.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР