Филмови и телевизионни сценаристи излязоха на протест пред парламента.Проявата на

...
Филмови и телевизионни сценаристи излязоха на протест пред парламента.Проявата на
Коментари Харесай

Филмови и телевизионни сценаристи излязоха на протест

Филмови и телевизионни сценаристи излязоха на митинг пред Народното събрание.

Проявата на недоволството им е в символ на взаимност с американските им сътрудници, които стачкуват към този момент повече от 40 дни против студията и платформите. Исканията са за обективни контракти и хонорари, оповестява БНР.



Зад митинга през днешния ден застава Българската асоциация на филмовите телевизионни и радио сценаристи, която ще даде публичност и на своите проблеми.

Българските сценаристи ще разгласят началото на борбата си за групови контракти, заслужено заплащане и съблюдаване на европейските практики.



От организацията настояват, че в България няма нито един сценарист, оператор или режисьор, който да е получил в миналото отплата от частните национални малките екрани за многократното лъчение на основаните от него творби.



Тази порочна процедура няма в никакъв случай да се приключи, в случай че законът не ни отбрани, настояват от асоциацията.

Сценаристите упорстват депутатите да се срещнат с предложенията им, а министерството на културата да организира договаряния за групови контракти и да се ангажира с краен период за подписването им. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР