Филмова музика, талантливи солисти и българска премиера - това е

...
Филмова музика, талантливи солисти и българска премиера - това е
Коментари Харесай

Атанас Кръстев е солист в концерт на радиосимфониците

Филмова музика, надарени солисти и българска премиера - това е ексцентрична стратегия за концерта на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин на 17 май от 19.30 ч. в зала " България ".

Младият виолончелист Атанас Кръстев ще показа своята интерпретация на Концерт 1 за виолончело и оркестър от Дмитрий Шостакович. Кръстев е притежател на " Златна муза " (2007) и " Кристална лира " (2012). Завършва НМА " Проф. Панчо Владигеров " в класа на проф. Анатоли Кръстев. Специализира при проф. Наталия Шаховска в Мадрид и посещава майсторски класове при Албан Герхард, Янг Чанг Чо, Томас Керъл, Роберт Коен, Антонио Менезес и други Концертира в Австрия, Франция, Холандия, Италия, Испания, Гърция, Чехия, Словакия, Сърбия и Бразилия.

Програмата на утрешния концерт включва и кино музика от едни от най-великите композитори на XX век. Радиосимфониците ще изпълнят Сюита от кино лентата " Дама Пика " от Сергей Прокофиев и Сюита от кино лентата " Мъртви души " от Алфред Шнитке. Солист във второто произведение ще бъде изключителният пианист Марио Ангелов - реализатор с дългогодишна креативна активност с радиосимфониците и многочислени независими изяви и концерти на интернационалните подиуми.

" Тиха музика " от Валентин Силвестров, един от огромните композитори на нашето време и водещ представител на авангарда в актуалната музика, ще прозвучи за първи път в България в осъществяване на Симфоничния оркестър на БНР.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР