Филмите сякаш са увековечили токсичните отношения от всеки вид. Един

...
Филмите сякаш са увековечили токсичните отношения от всеки вид. Един
Коментари Харесай

Фатално привличане: Токсичният модел на поведение в любовта

Филмите като че ли са увековечили токсичните връзки от всеки тип. Един образец за това е " Фатално привличане ", чийто римейк се приготвя от Парамаунт. Коя фраза, свързана с токсичното държание обаче е заимствана от този филм? Нека разгледаме.

Раждането на една токсична фраза

Един от най-трайните детайли на комплицираното завещание на " Фатално привличане " идва от убийството на този заек - с навлизането на термина " зайче бойлер " в известната лексика, който трансформира Алекс в поанта. В рамките на културата на запознанствата този термин се употребява за изложение на жена, която е прочувствено нестабилна, завладяваща и евентуално отмъстителна към сантименталните сътрудници от мъжки пол, като укрепва един нездравословен стандарт и се употребява от хора, които даже не са гледали кино лентата. " Тази обвиняваща жертвата концепция " какво да прави един безпаричен мъж, тя е луда " е част от този абсурд на убеждението, че дамите са прочувствено и душевен слаби и не могат да им се поверяват виновни позиции, а мъжете са по-стабилни и статични, рационални и разумни, и в това време в никакъв случай не би трябвало да бъдат държани виновни за това, което вършат ", споделя Конрой.

В новия филм " Фатално привличане " Алекс на Лизи Каплан е по-малко симпатична и по-маниакална от предшественичката си, до момента в който Дан на Джошуа Джаксън е по-сладък, по-любопитен и в последна сметка се показва като още по-голяма жертва. Дан на Майкъл Дъглас в последна сметка приключва с недокоснат живот и семейство (с изключение на един бухнал домакински любимец). С напредването на еротичния трилър през 90-те години Дъглас се снима и в други проблематични образци от жанра, в които мощните, самостоятелни дами са опасност, в това число в " Основен инстинкт " (1992), в който играе детектив, искащ загадъчна писателка на престъпни романи и сериен палач, изигран от Шарън Стоун, и в " Разкритие " (1994) с Деми Мур.

Лонгуърт разказва последния като " властна жена, която тормози полово своя зависещ мъж като част от скица за прикриване на личната си професионална непросветеност. Така че можете да се възползвате и от двете благоприятни условия във връзка с суматохата. Да изразиш страха от мощната жена на работното място и да задоволиш хората, които считат, че дамите, които имат власт над мъжете, би трябвало да са некомпетентни и евентуално са направили нещо подло, с цел да стигнат до такава степен. "

Но отвън творчеството на Дъглас фигурата на тази жена става още по-абсурдна, защото културата, а и нейното кино, защото показват мъжете като жертви на дамите . През 90-те години на предишния век медиите изиграха Моника Люински и Анита Хил като манипулативни завладяващи прелъстителки надлежно на президента Бил Клинтън и на съдията от Върховния съд Кларънс Томас.

А в актуалната поредност на Лонгуърт " Трябва да запомните това, еротичните 90-те " ще бъдат разисквани филми като " Отровният бръшлян " (1992) и " Крушението " (1993), в които възрастни мъже се изправят против " зайчета бойлери ", които са надлежно на 16 и 14 години.

" Имам няколко епизода, които върша за това, което назовавам " Лолита от 90-те ", което беше в действителност публикувана наклонност ", споделя тя с въздишка. За Лонгуърт, въпреки че методът, по който " Фатално привличане " се отнася към Алекс, оставя доста за желаене, тя най-малко е 36-годишна стара - до момента в който, споделя тя, последвалите филми от 90-те години допускат, че " в случай че си секси тийнейджърка, в случай че имаш силата да възбудиш възрастен мъж, би трябвало да бъдеш третирана като стара жена ".

Макар че тази изключително нездравословна вариация на " Фатално привличане " може да е била краткотрайна мода, по-широката идея за " зайче бойлер " се е запазила и е имала гибелен резултат върху идващите генерации дами. " Работя и в областта на домашното принуждение и " лудата някогашна " е доста мощен инструмент за набелязване на нова жертва ", изяснява Конрой. " Казвайки: " О, знаеш ли, имам един в действителност сложен някогашен сътрудник. Тя е луда. Тя просто лъже от самото начало ". Виждате го непрекъснато при многочислени насилници. "  

Дали римейкът ще промени тази визия за връзките като цяло? Предстои да разберем.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР