Филмът Спайдърмен: Няма път към дома бележи символичния край на

...
Филмът Спайдърмен: Няма път към дома бележи символичния край на
Коментари Харесай

За феновете на "Спайдърмен" епидемията свърши

Филмът " Спайдърмен: Няма път към дома " бележи символичния завършек на пандемията, най-малко за американските киносалони и тяхната подрастваща аудитория. Той завоюва невероятни доходи от премиерния си уикенд, гръмотевично разбивайки освен всички скромни върхове за двете години от появата на ковид, само че и доста от тези преди тях. Притесненията, че публиката няма да се върне в киносалоните, страхувайки се от болести, стартират от ден на ден да избледняват - въпреки че остават в действие за по-възрастните демографски групи, към които са ориентирани " сериозните " заглавия.

За първите си три дни разпространяване в Съединени американски щати екранизацията по комикс на Sony е спечелила 260 милиона $. Това не просто е повече от всеки различен филм от началото на 2020 година насам, само че е и вторият максимален дебют в историята . Единствено " Отмъстителите: Краят " от 2017 година е дебютирал с по-висок резултат - недостижимите от днешна позиция 357 милиона $. 

Нещо повече, извоюваното за един уикенд от " Спайдърмен: Няма път към дома " е повече от ЦЕЛИТЕ доходи на всички други филми, излезли през последните две години в Съединени американски щати. Вторият в тази ранглиста " Шан-Чи и легендата за десетте пръстена " - също с герои на Marvel, само че продуциран и публикуван от " Дисни ", е спечелил 242 милиона за цялото си разпространяване от 3 септември насам. Най-доходосният филм за 2021 година, който не е с герои от комикси - " Бързи и гневни 9 ", пък е донесъл 173 милиона от юни до момента. 

Тези данни са за Съединени американски щати. В международен мащаб продадените билети единствено от петък до неделя - на стойност 587 милиона $ - са задоволително, с цел да наредят " Спайдърмен: Няма път към дома " на шесто място измежду касовите първенци на годината . През 2021 година не е имало филм с над 1 милиард $ доходи, като първото, второто и петото място се заемат от китайски продукции, популяризирани единствено в Китай - надлежно " Битката за езерото Шанжин ", " Здравей, мамо " и " Детектив Чайнатаун 3 ". Най-гледаният западен филм е новият Джеймс Бонд - " Смъртта може да изчака " със международни доходи от 773 милиона за три месеца, следван от " Бързи и гневни 9 " с $ 726 млн.

Не е мъчно да се предвижда, че в случай че вариантът Омикрон не донесе някакво ужасно злополучие в идните седмици, " Няма път към дома " ще задмине множеството от тях и е допустимо да стане първият пост-пандемичен филм с 1-милиарден боксофис . Добрите мнения на рецензията и публиката ще оказват помощ за това, а излизащият тази седмица по света и у нас " Матрицата 4 " надали ще съставлява забележителна конкуренция.

Успехът бе плануван и дълго чакан от хиляди фенове и заети в кинобизнеса, само че действителните резултати задминаха очакванията. Тепърва този триумф ще бъде обект на разбори - какво значи той за кинопоказа на огромен екран и за киното изобщо. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР