Филмът, с който Украйна участва в надпреварата за чуждоезичен филм

...
Филмът, с който Украйна участва в надпреварата за чуждоезичен филм
Коментари Харесай

Премиерата на украинският претендент за Оскар мина в очакване на въздушна тревога

Филмът, с който Украйна взе участие в конкуренцията за чуждоезичен филм на Оскарите следващата година бе показан в претъпкан салон в Кийв, макар опасенията от спиране на тока и под звука на въздушни сирени.  Режисьор на  „ Клондайк “ е, която към този момент завоюва премията за постановка на филмовия фестивал " Сънданс " през 2022 година

Сред към 400-те фенове на прожекцията са били много униформени украински военнослужещи, оповестява  . „ През всичките 100 минути на прожекцията трябваше да проследявам сирените за въздушна паника. Нямаше такива, тъй че съм доста щастлива “, споделя за организацията Горбач.
 Кранове, коли за спешна помощ, пелмени - руснаците изнасят всичко от Херсон 26 окт 2022 | Докато обрйчът към Херсон се стяга, дребното връзка с другия бряг на Днепър, която се обезпечава от фериботи...
„ Клондайк “ споделя историята на Ира, бременна украинка, която отхвърля да напусне селото си, когато то е завладяно от подкрепяните от Русия въоръжени сепаратисти през 2014 година Режисьорът Марина Ер Горбач споделя, че нейният филм има за цел да покаже по какъв начин „ елементарните хора се пробват да продължат да живеят даже измежду злополука и по какъв начин са разкъсвани сред любовта към дома и желанието да бъдат свободни и в сигурност ”.

 

Коментирайки „ Клондайк ”, тя споделя още, че доста задгранични фенове са се свързали с нея, с цел да споделят, че не са знаели, че през 2014 е имало боеве на територията на Украйна.  

„ Сега светът изисква да знае какво се случва в Украйна “, сподели Горбак, добавяйки, че филмът й не се пробва да заема политически позиции, а да споделя комплицирана човешка покруса.

" Клондайк " ще е на екран в киносалоните в Украйна от идната седмица.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР