Филмът на Били Боб Торнтън разказва за неочакваната среща между

...
Филмът на Били Боб Торнтън разказва за неочакваната среща между
Коментари Харесай

Колата на Джейн Мансфилд

Филмът на Били Боб Торнтън споделя за непредвидената среща сред фамилията на Джим Калдуел /Робърт Дювал/, което той е отгледал самичък, откакто жена му го напуща и фамилията на втория й брачен партньор /Джон Хърт/. След гибелта й, двете фамилии се събират, с цел да изпратят – едните американци он Алабама, другите – англичани от Лондон, които обаче се оказват доста по-близки, в сравнение с човек би могъл да допусна. Двете глави на фамилиите са в неизбежния поколенчески конфликт с децата си в едни времена, в които не е било постоянно срещано бащите да покузват усеща и да се „ лигавят ” ненужно.

Действието се развива по време на Виетнамската война и с изключение на да приказва за фамилните връзки, филмът демонстрира и резултата на войната върху връзката баща-син, както и провалите, които войната оставя у хората.

Хареса ми ненатрапчивата мъдрост на кино лентата, положителният актьорски състав и спокойствието на осъзнаването, че хората могат да си оказват помощ, стига просто да посмеят да го създадат.

Филмът е с номинация за най-хубав филм на Берлинале и сега е по HBO. 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР