“Филмът категорично не е документален и дори не се занимава

...
“Филмът категорично не е документален и дори не се занимава
Коментари Харесай

Това не е биографичен филм, той припомня красивото в творчеството на Петя



“Филмът изрично не е документален и даже не се занимава единствено със събитията, случили се преди 42 години. Те по някакъв метод са вплетени във кино лентата. Не се занимаваме с фактология, не желаеме да бъркаме в раната, не е това смисълът “, споделя в “Нашият ден “ продуцентът на кино лентата “Петя на моята Петя “ Николай Урумов :

“Смисълът е да извадим на показ красивото и свястно творчество на Петя, а не да се бъркаме в нещата, които са се случили преди 42 години. При състояние че имаме това превъзходно творчество, не мисля, че това е толкоз забавно.



Продуцентството в България е изтезание и мъчение . Мисля след този филм да не се занимавам повече с това, тъй като не мога да си го причиня още един път. Този филм ми лиши осем години от живота.

В тези осем години съумях да се изуча още един път. Завърших постановка през 2021 година, през вчерашния ден си взех дипломата от НАТФИЗ.

В очите на огромна част от хората продуцентите са едни крадци, които просто взимат едни пари и нищо не вършат. Смятам, че в случай че е имало такива практики преди време, сега от ден на ден продуценти се пробват да вършат кино, което да доближи до фена. “

Режисьорът учи непрекъснато – и от актьорите, и от сценаристите, и от всеки нов филм, който прави . Това е един непрекъснат развой. Благодарен съм на образованието, което получих. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.
Снимки: facebook/petyaofmypetya
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР