Филм, направен от деца за деца – по този нестандартен

...
Филм, направен от деца за деца – по този нестандартен
Коментари Харесай

Деца направиха анимационен филм за хан Тервел

Филм, изработен от деца за деца – по този ексцентричен метод се показва българската история в „ Хан Тервел “.

В фотосите и изработването на декорите се включват група деца на сред 8 и 12 година, които с общи старания пресъздават всеки един подробност от историческото време. Техният воин пътува обратно във времето, с цел да види всички обсади на Констнтинопол и успеха над арабите.

Предложението за основаването на поредицата филми идва от Маги Благоева, преподавател по история. Нейното предпочитание е да основат осем кино лентата. Вече има два – за хан Кубрат и за хан Аспарух.



Зад снимането им стои режисьорът Иван Николов.

„ Решихме да създадем филм на историческа тема. Първо, тъй като ние сме българи, и второ, тъй като това е чудесна опция на децата да се допрян до това време, да съпреживеят, чрез героите – епохата, всички елементи. Освен, че ще учат история, те в действителност съумяват да надградят и развият в себе си доста качества, които ще са им потребни за живота “, изяснява той.

При снимането на кино лентата е употребена техниката стоп-моушън, за която режисьорът описа, че е доста постепенно, само че и доста забавна. Освен че пресъздава столетия, може да накарат човечетата да летят, да се телепортират и по този метод да оживеят.

Следващият филм е за хан Крум.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР