Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че спорът за Южнокитайско море,

...
Филипинският президент Родриго Дутерте заяви, че спорът за Южнокитайско море,
Коментари Харесай

Дутерте предупреди да не се пипа въпроса за Южнокитайско море

Филипинският президент Родриго Дутерте съобщи, че разногласието за Южнокитайско море, в който вземат участие Китай и още пет страни, в това число Филипините, е " по-добре да не се пипа " , оповестява " Ройтерс ".

" Трябва да бъдем другари, а някои хора желаят да се надигнем против Китай и останалата част от света по толкоз доста въпроси " , разяснява Дутерте на конференция в навечерието на срещата на върха на страните от Източна и Югоизточна Азия във Филипинската столица Манила.

" Южнокитайско море е по-добре да не се пипа, никой не може да си разреши да стартира война ", добавя той. Китай предявява искания към съвсем цялото Южнокитайско море за което си съперничи с Тайван, Виетнам, Филипините, Малайзия и Бруней.

 Анти-Тръмп митинг посреща международните водачи в Манила
Анти-Тръмп митинг посреща международните водачи в Манила

Полицията употребява водни оръдия против протестиращи, опитващи се да стигнат до посолството на Съединени американски щати

В Ханой по-рано Тръмп съобщи, че е подготвен да посредничи в разногласието за Южнокитайско море. " Ако мога да оказа помощ за посредничеството или арбитража, апелирам да ме уведомите ", разяснява Тръмп на среща с президента на Виетнам. " Аз съм доста добър медиатор и съдия ", разяснява американският президент.

През август външните министри от Югоизточна Азия и Китай одобриха рамката за водене на договаряния за Кодекс за държание в Южнокитайско море.

През седмицата Дутерте съобщи, че ще заяви по време на срещата си с Тръмп да не повдига и тематиката за човешките права.

Манила е последната спирка на Тръмп по време на 12-дневната му обиколка в Азия , която включва Япония, Южна Корея, Китай и Виетнам.

 Тръмп да не ми повдига тематиката за човешките права, предизвести Дутерте
Тръмп да не ми повдига тематиката за човешките права, предизвести Дутерте

Дутерте разкри какво ще каже на Тръмп, в случай че повдигне тематиката за човешките права
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР