Правителството на Германия даде разрешение на Украйна да удари руска

...
Правителството на Германия даде разрешение на Украйна да удари руска
Коментари Харесай

Германия позволява на Украйна да нанася удари по цели в Русия с германско оръжие

Правителството на Германия даде позволение на Украйна да удари съветска територия с оръжия, предоставени от Берлин, сподели държавен представител в петък.

Съобщението следва сходен ход на администрацията на Байдън, откъдето разрешиха на украинските сили да употребяват предоставени от Съединени американски щати оръжия, с цел да ударят цели в Русия покрай град Харков в източната част на Украйна, който е под продължителна офанзива от съветските сили. Това решение бележи поврат в политиката на Съединени американски щати и наподобява, че немското държавно управление в този момент е последвало образеца.

„ През последните седмици Русия е подготвила, координирала и направила офанзиви от позиции в региона на Харков, по-специално от директно прилежащия съветски граничен район “, сподели в петък представителят на немското държавно управление Щефен Хебестрайт.

„ Украйна има право, обезпечено от интернационалното право, да се пази против тези офанзиви. За да направи това, тя може да употребява оръжията, доставени за тази цел в сходство с интернационалните си правни отговорности, в това число тези, доставени от нас ", добави той.

През последните дни канцлерът Олаф Шолц акцентира правото на Украйна да се пази, като нанася удари по цели в Русия в сходство с интернационалното право, само че остана неразбираем дали Берлин е дал на Украйна позволение да употребява оръжия, предоставени от Германия, с цел да направи това.

Досега Шолц отхвърля да изпрати на Украйна своите крилати ракети с огромен обхват Taurus, които биха могли да бъдат употребявани за нанасяне на дълбоки удари в съветска територия, с аргумента, че това може да докара Германия до директна борба с Русия. Но Германия даде други оръжейни системи, които евентуално биха могли да бъдат употребявани за удари по цели в Русия покрай град Харков, в това число самоходни гаубици и ракетни установки Mars II.

През последните седмици водачите на страните от НАТО разискаха дали да разрешат на Украйна да употребява западни оръжия за удари по военни цели в Русия. Украинските водачи настояват, че рестриктивните мерки за това по какъв начин могат да употребяват такива оръжия са разрешили на руснаците да нападат Украйна от съветска територия с дребна опасност от възмездие.

Докато решението от тази седмица на Вашингтон бележи поврат в политиката, администрацията на Байдън към момента отхвърля да разреши на Украйна да употребява американски крилати ракети, с цел да нанесе удари надълбоко в съветска територия, опасявайки се, че сходни офанзиви могат да ескалират войната.

Днешното немско изказване следва прочут модел, при който Берлин чака Вашингтон първо да предприеме военна помощ за Украйна, преди да го последва. Миналогодишното решение за даване на бойни танкове на Киев следва същата динамичност.

Германски политици от целия политически набор похвалиха днешното известие. Предишните ограничавания върху потреблението на немски оръжия за поразяване на цели в Русия „ послужиха на Путин в неговата война “, сподели Робин Вагенер, член на Зелените в Бундестага.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР