Филипините и Австралия започват първите си съвместни морски и въздушни

...
Филипините и Австралия започват първите си съвместни морски и въздушни
Коментари Харесай

Докато гледат предпазливо към Китай: Филипините и Австралия със съвместни морски и въздушни патрули

Филипините и Австралия стартират първите си взаимни морски и въздушни патрули в Южнокитайско море в събота, дни откакто Манила предприе сходни стъпки със Съединени американски щати, до момента в който тихоокеанските народи гледат внимателно на все по-настоятелния Китай.

Пекин съобщи, че Вашингтон няма право да се меси в казуса

Тридневните учения, оповестени от президента на Филипините Фердинанд Маркос-младши, следват полемиките сред Филипините и Австралия при започване на тази година по отношение на взаимни патрули, с цел да подчертаят това, което съгласно тях е техният ангажимент към ред, учреден на правила.

Съединени американски щати и Канада провеждали обучение в Тайванския проток

Китай претендира за съвсем цялото Южнокитайско море, през което минават повече от 3 трилиона $ годишна търговия с кораби, в това число елементи, декларирани от Филипините, Виетнам, Индонезия, Малайзия и Бруней. През 2016 година Постоянният трибунал съобщи, че исковете на Китай нямат правно съображение.

Пътуването се случва на фона на възходящото безпокойствие от китайските морски действия в Южнокитайско море

Филипините ускоряват напъните си да противодействат на „ нападателни дейности “ на Китай в Южнокитайско море, което също се трансформира в огнище на напрежението сред Китай и Съединени американски щати към военноморските интервенции.

Снимка: Ройтерс

„ Австралия и Филипините са твърдо ангажирани с кротичък, сигурен и проспериращ район, където се съблюдават суверенитетът и контрактуваните правила и правила “, сподели австралийският вицепремиер Ричард Марлс в взаимно изказване.

Гмуркачите откачали риболовен мрежи, които се оплели към витлата на фрегатата им

„ Първият взаимен патрул сред австралийските отбранителни сили и въоръжените сили на Филипините показва този ангажимент “, сподели Марлс.

Патрулите ще се правят в Западнофилипинско море, сподели представителят на филипинското министерство на националната защита Арсенио Андолонг.

Филипинската войска сподели, че два от нейните военноморски кораби и пет самолета за наблюдаване ще вземат участие, до момента в който Австралия ще изпрати фрегатата Toowoomba и аероплан за морско наблюдаване P8-A.

Тайван се готви да изпрати два батальона сухопътни войски в Съединени американски щати за образование

„ Тази встъпителна морска кооперативна активност и тези, които може да последват, са практическо проявяване на възходящото и задълбочаващо се стратегическо и отбранително партньорство сред нашите страни “, сподели Маркос.

Снимка: Ройтерс

Филипините и Съединените щати завършиха тридневни взаимни морски и въздушни патрули в четвъртък, като започнаха във водите покрай Тайван.

Пекин посъветва Отава да се въздържа от неуместно държание, с цел да се избегне усложняване на обстановката

Китай упрекна Филипините, че набират „ непознати сили “ да патрулират в Южнокитайско море и основават проблеми. Манила упорства, че морските действия са в нейните права.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР