Филиалът на Варненския Медицински университет във Велико Търново обяви прием

...
Филиалът на Варненския Медицински университет във Велико Търново обяви прием
Коментари Харесай

Медицинският колеж в Търново приема по 20 кандидати за медицински сестри и акушерки

Филиалът на Варненския Медицински университет във Велико Търново разгласи банкет на 20 бъдещи медицински сестри и на 20 акушерки. Курсът на образование е 4- годишен и се кандидатства с тест по биология от образователния материал за 8,9 и 10-ти клас. В помощ на претендентите ще бъде извършен предварителен курс по биология на 7 и 8 юли. Приемът на документи ще е от 8 до 25 юни, без неделя.

„ На 22 март организираме Ден на отворените порти във филиала. Тогава наши студенти гратис ще мерят кръвно налягане, кръвна захар, показателят на телесната маса на посетителите. Ще дават препоръки за здравословно хранене и двигателна интензивност. Ще ни гостуват деца от ДГ „ Слънчев дом ”, които ще създадем съпричастни към работата на здравната сестра, а задачата е да преодолеят страха от бялата престилка ”, изясни зам. шефът на филиала във Велико Търново Даниела Тасева. Тя добави, че същия ден ще има ревю на работно облекло. Присъстващите ще имат опция да облекат медицински облекла и да си създадат фотосесия.

За 13,30 часа е планувана лекция на ръководителя на Катедра „ Здравни грижи ” проф.Петър Маринов на тематика „ Защо насилваните в детството, израстват като насилници? ”.

„ Нашите ученици по време на образованието си, вземат участие в голям брой благотворителни акции взаимно с Регионалната здравна ревизия, с регионалната болница, както и с Община Велико Търново ”, добави Даниела Тасева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР