Филаделфия. Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който улавя“ частиците на коронавируса,

...
Филаделфия. Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който улавя“ частиците на коронавируса,
Коментари Харесай

Reuters: Дъвка може да предпазва от заразяване с коронавирус

Филаделфия. Експериментална дъвка, съдържаща протеин, който „ улавя “ частиците на ковид, може да ограничи количеството вирус в слюнката и да помогне за ограничение на предаването, когато инфектираните хора приказват, дишат или кашлят, считат откриватели, представени от Reuters .

Дъвката съдържа копия на протеина ACE2, намиращ се върху клетъчните повърхности, който вирусът употребява като шлюз, с цел да проникне в клетките и да ги болести. При опити в епруветка, употребяващи проби от слюнка и тампон от инфектирани човеци, вирусни частици се прикрепиха към ACE2 „ рецепторите “ в дъвката.

В резултат на това вирусният товар в пробите е понижен с повече от 95%, оповестява изследователският екип от Университета на Пенсилвания в изданието Molecular Therapy. Дъвката наподобява по усет и аромат като стандартна дъвка, може да се съхранява в продължение на години при естествени температури и дъвченето й не поврежда протеиновите молекули ACE2, споделиха откривателите.

Използването на дъвка за понижаване на вирусния товар в слюнката, допускат те, би асъдействало за изгодата от имунизациите и би било изключително потребно в страни, където имунизациите към момента не са налични или налични.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР