ФИФА наложи дисциплинарни наказания на тима на Сърбия заради неспортсменското

...
ФИФА наложи дисциплинарни наказания на тима на Сърбия заради неспортсменското
Коментари Харесай

ФИФА наложи наказания на Сърбия заради мача с швейцарците

ФИФА наложи дисциплинарни санкции на отбора на Сърбия поради неспортсменското държание на играчите и почитателите, което включваше и обидни песни против Швейцария на Световното състезание, заяви организация АП.

Напрежение имаше и на трибуните, и на терена, като мачът беше самобитно продължение на дуела сред двата тима от 2018 година, в която също имаше доста страсти и кавги.

Капитан на Швейцария в мача в петък бе Гранит Джака, който вкара първия гол и даде асистенция за попадението на Джердан Шакири за 3:2, с което Сърбия бе отстранена. И двамата играчи на Швейцария имат етнически албански корени и фамилни връзки с Косово, което разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 година. Сърбия не признава новата страна.

От ФИФА не прецизират за кои произшествия на стадион " 974 " са наложени наказванията, като се показва, че са за " неспортсменско държание на играчи и публични лица " и " дискриминация ".

Песни срещу Косово се чуваха от бранша със сръбски почитатели, което нападнаха вербално и Шакири през първото полувреме. Няколко сръбски футболисти пък намерено недоволстваха, когато през втората част съдиите не използваха видео запис на ВАР за евентуална дузпа в тяхна изгода.

От ФИФА не показаха по кое време ще бъдат наложени глобите, само че това може да стане през март идната година, когато отборът ще стартира присъединяване си в квалификациите за Евро 2024. Сърбите в това време към този момент се прибраха у дома след отпадането си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР