Fiat може да възроди историческото име Topolino. Този култов модел

...
Fiat може да възроди историческото име Topolino. Този култов модел
Коментари Харесай

Fiat Topolino ще бъде възроден

Fiat може да възроди историческото име Topolino. Този паметен модел се произвежза в няколко разнообразни версии от 1936 до 1955 година. Сега, това емблематично име може да получи електрическа кола, по-точно леко модифициран Citroen Ami.

Ще напомним, че въпросното Citroen-че към този момент има един близнак в лицето на Opel Rocks-e. Италианецът ще има разнообразни екстериорни гарнитури, както и покрив от плат, да вземем за пример, само че техническата плънка евентуално ще остане непроменена.

Слуховете за възкресението на "мишката " (в превод от италиански topolino е дребна мишка) се появиха още през 2008 година Малките коли щяха да бъдат издигнати на платформа с класическо оформление и даже се обмисляха да пуснат обособена марка.

Но тези проекти по този начин и не се реализираха, а в този момент, след прекосяването на Fiat под крилото на Stellantis, нещата потеглиха по-добре и още веднъж се заприказва за възобновление на историческото име Topolino.

Според Automotive News Europe, новият Fiat Topolino няма да бъде нищо повече от следващото клониране на Citroen Ami. Френският електромобил към този момент има брат близнак - Opel Rocks-e, както и карго версия.

Италианецът ще разполага с по-премиум елементи, само че със същия електрически силов тракт. Това значи, че "мишката " ще получи електродвигател с мощ 8 конски сили и батерия с потенциал 5.5 киловатчаса. И без презареждане ще може да изминава до 75 километра (WLTP).

Тъй като и Ami, и Rocks-e са класифицирани като леки пътнически ATV (L6e-BP), те не изискват шофьорска брошура за шофиране. Французите могат да карат от 14-годишна възраст, жителите на други европейски страни - от 16.

През есента на 2021 година Citroen заяви за триумфа на модела и сподели, че от стартирането на пазара е получил към девет хиляди поръчки. Шест хиляди и половина от Франция и още 2500 от Италия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР