Фейсбус“ се извини за цензурирането на древната статуетка Вилендорфската Венера“,

...
Фейсбус“ се извини за цензурирането на древната статуетка Вилендорфската Венера“,
Коментари Харесай

Фейсбус“ се извини, че цензурира голата Вилендорфска Венера“

„ Фейсбус “ се извини за цензурирането на античната статуетка „ Вилендорфската Венера “, която е на близо 30 000 години и е считана за шедьовър на палеолитното изкуство.

„ Нашата рекламна политика не разрешава голота или подразбираща се голота, само че ние прави изключение за скулптури. Затова реклама с това изображение е трябвало да бъде утвърдена “, съобщи говорителка на интернет колоса през организация Франс прес. „ Извиняваме се за грешката и информирахме рекламодателя, че утвърждаваме рекламата “, добави тя.

Спорът стартира през декември, когато активистката в региона на италианското изкуство Лаура Гианда, постна фотография на статуетката в обществената мрежа и тя стана доста известна. След цензуриране на фотографията тя съобщи, че „ статуята не е рискова порнография.

Станалото провокира възмущението и на Природонаучният музей във Виена, където творбата е изложена.  " Смятаме, че археологическа находка и по-специално сходна икона не би трябвало да бъде неразрешена във фейсбук. Няма никаква причина музеят да покрие с нещо Вилендорфската Венера и да скрие голотата й, без значение дали в пространствата му или в обществените мрежи ", сподели шефът му Кристиан Кьоберл.

Статуетката с височина 11 сантиметра бе открита в австрийското село Вилендорф при започване на XX век.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР