Фейсбук Дружеството, от чиито сметки хакери източиха над 100 000 лв.,

...
Фейсбук
Дружеството, от чиито сметки хакери източиха над 100 000 лв.,
Коментари Харесай

Ето кой е жестоко измаменият пловдивски бизнесмен

 Фейсбук Дружеството, от чиито сметки хакери източиха над 100 000 лева, е " Тракийски самун " ООД. Фирмата има завод за произвеждане на тестени произведения на Околовръстното покрай пловдивския квартал " Коматево ".

Ощетеният притежател е Георги Гарабетов. Той развивал фамилен бизнес от дълги години. 

Междувременно окръжна прокуратура-Пловдив притегли като обвинени 43-годишния Стоян Янев, К.М., на 54 година, и Х.К., на 49 година, за това, че на 26 октомври 2021 година, в съучастничество, като съизвършители, са осъществили непозволен достъп до компютърната система на Г.Г., шеф на комерсиално сдружение, и употребявали платежен инструмент без неговото единодушие. Престъплението е квалифицирано по член 249 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че посредством навлизане в компютърната система на потърпевшия предприемач било блокирано " токен “ устройство, осигуряващо сигурни заплащания в интернет. Парите били приведени на трети лица – получатели, които ги предали на обвинените. Установено е, че обект на похищението са повече от 100 000 лв..

По делото се правят дейности по следствието – разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, приложени са банкови документи и други. Част от парите са открити в дома на един от обвинените.

Днес, 2 ноември 2021 година, Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Стоян Янев. На другите двама обвинени е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на  5000 лв., за всеки от тях. Наложена им е мярка  за процесуална насила " Забрана за овакантяване рамките на страната “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР