Фейсбук 32-годишният Никола Н. от Бургас, познат с прякора си Гарджока,

...
Фейсбук
32-годишният Никола Н. от Бургас, познат с прякора си Гарджока,
Коментари Харесай

Пуснаха Гарджока у дома, ще го държат изкъсо с проследяваща гривна

 Фейсбук 32-годишният Никола Н. от Бургас, прочут с прякора си Гарджока, ще бъде подложен под домакински арест, откакто Варненският областен съд промени мярката му за неотклонение, оповестиха от пресслужбата на съда.

Въззивната инстанция откри за незаконосъобразно определението на Районен съд – Варна, с което на 8 февруари му бе избрана най-тежката мярка за процесуална насила " задържане под стража “. Домашният арест на Никола Н. ще бъде следен с електронно проследяващо устройство.

Според обвиняването, повдигнато против Никола Н. на 5.02.2021 година, той незаконно отдел таксиметров автомобил в Бургас, като заплашил притежателя с хладно оръжие. При залавянето му се опитал да избяга от полицейските органи. Обвинението показва, че по време на осъществяване на действието, 32-годишният мъж е бил под мощно влияние на наркотични субстанции.

Престъплението е тежко съзнателно и за него в Наказателен кодекс е планувано наказване " отнемане от независимост “ от 3 до 12 години.

Никола Н. е роден в Бургас, със средно  обучение, неженен, неосъждан, незает.

Защитата му изиска по-лека мярка за неотклонение. Изтъкнатите доводи за това бяха чистото правосъдно минало, непрекъснатия адрес и обществения статус на лицето - прочут рап музикант, различим в обществото. Всичко това изключвало опцията Никола Н. да се укрие и да попречва по някакъв метод развиването по-нататък на следствието. Адвокатът акцентира, че в тази ситуация се касае за индивидуален акт осъществен под въздействието на наркотични субстанции.

Въззивният правосъден състав откри, че жалбата на Никола Н. против определението на Районен съд - Варна е основателна. И съгласно този правосъден състав са налице данни 32-годишният мъж да има съпричастност към авторството на закононарушението, за което е упрекнат. Съдът одобри данните по делото, че Никола Н. няколко пъти е лекуван в психиатрично заведение и е диагностициран със взаимозависимост към психоактивни субстанции. Поради тези съображения Окръжен съд- Варна реши, че " задържането под стража “ е прекалено тежка мярка за неотклонение по отношение на Никола Н. и я промени в " домакински арест “.

Определението на Окръжен съд - Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР