Фейсбук виж галерията Протести срещу поскъпването на горивата започнаха в 15

...
Фейсбук виж галерията
Протести срещу поскъпването на горивата започнаха в 15
Коментари Харесай

Стотици шофьори затвориха магистрала Тракия заради скъпите горива

Фейсбук виж галерията Протести против повишаването на горивата започнаха в 15 ч. разнообразни градове на България. В демонстрацията в Бургас се включиха близо 150 водачи. Те се движат в автошествие от изхода на града към квартал " Ветрен ". Въпреки предизвестията на полицията, че блокирането на пътя е неприемливо, протестиращите блокираха за към 10-15 минути придвижването по автомагистрала " Тракия ", съобщи БНР. 

До конфликти не се стигна, а още преди началото на митинга придвижването по автомагистралата беше отбивано по обходен маршрут в региона на град Българово. Колоната от коли е била над 3 км и сега се движи в центъра на града. От дни фейсбук група насочва апели за протест на монополна верига бензиностанции в града поради следващото покачване на цените на горивата.

" Цените на горивата в последния месец безусловно са полудели. Най-масовият бензин А95 е поскъпнал с към 11 стотинки, а дизелът с към 13 стотинки единствено за месец. Сравнението от началото на годината е още по-шокиращо. От януари бензинът и дизелът са нагоре  средно с 30 стотинки “, изясни Росинка Бъчварова от уредниците на митинга. За последните 3 години това е вторият митинг в регионалния град против високите цени на горивата. Според водачите, те би трябвало да са с към 20% по-ниски. 

Протест на горивата имаше и в Стара Загора. Въпреки футболната среща Берое – ЦСКА, над 100 индивида се събраха край парк Бедечка, с цел да изразят недоволството си от повишаването на бензина и дизела, съобщи кореспондентът на bTV.

" Цената на горивата не се контролира от страна на страната, това са цени, които се дефинират на база пазара, търсенето на предлагането, тъй че това са естествените пазарни механизми, които работят. Държавата няма механизми, с които да въздейства и да поправя цената на горивата. За нас важат разпоредбите, свързани с либерализирания пазар.

Знаете че, има регулация по повод цената на ел. сила, единствено за битовите консуматори за контролирания пазар, само че наклонността е и тази регулация с времето да отпадне, тъй че да можем да вървим към либерализиран пазар, тъй като единственият най-хубав барометър за установяване на всяка една цена на разнообразни артикули и услуги е точно пазарът ", съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР