Фейсбук съобщи, че отменя забраната си за публикуване на рекламни

...
Фейсбук съобщи, че отменя забраната си за публикуване на рекламни
Коментари Харесай

Фейсбук отменя забраната си за реклами по политически и социални въпроси

Facebook заяви, че анулира възбраната си за издание на рекламни клипове по политически и обществени въпроси, която беше въведена след президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година, съобщи Асошиейтед прес.

Политически претенденти, групи и други лица ще могат да пускат такива реклами във Facebook и Инстаграм от през днешния ден.

Спирането на политическите реклами беше една от ограниченията, които Facebook вкара след изборите през ноември в опит да подсигурява, че платформата му няма да се употребява за сеене на безпорядък и разпространение на дезинформация. Социалната мрежа спря публикуването на американски политически реклами след края на гласуването на 3 ноември. Тогава Facebook сподели, че прекъсването им е краткотрайно, само че не уточни докога ще трае възбраната.

" Получихме доста отзиви за това и научихме повече неща за политическите и предизборните реклами през този избирателен цикъл. В резултат на това планираме да използваме идващите месеци, с цел да забележим от близко по какъв начин работят тези реклами в нашата мрежа, с цел да преценим къде може да са нужни още промени ", заяви през вчерашния ден Facebook в блога си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР