Фейсбук (Facebook Inс) ще започне по-късно тази година да използва

...
Фейсбук (Facebook Inс) ще започне по-късно тази година да използва
Коментари Харесай

Фейсбук планира интересен начин, за да проверява кой купува изборна реклама

Фейсбук (Facebook Inс) ще стартира по-късно тази година да употребява пощенски картички, изпратени по пощата на Съединени американски щати, за д а ревизира самоличността и местоположението на лицата, които желаят да купят реклама на уеб страницата й, обвързвана с американски избори, заяви представител на компанията, представен от Ройтерс.

Верификацията посредством пощенска картичка с код е най-новото изпитание на Facebook да реагира на рецензиите от членове на Конгреса, специалисти по сигурността и групи за мониторинг на избори , съгласно които компанията наред с други обществени медии е засякла със забавяне, а по-късно е реагирала постепенно на използването от Русия на техните платформи за разпространение на разделящо обществото политическо наличие , в това число дезинформация, по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Използването на пощенски картички, съдържащи характерен код, ще се изисква за рекламите, споменаващи съответен претендент за федерален пост, съобщи Кейти Харбат, световен шеф на Facebook за политически стратегии. Изискването няма да важи за политически реклами, отдадени на тематики , посочи тя.

Ако пуснете реклама, споменаваща претендент, ние ще ви изпратим пощенска картичка и вие ще би трябвало да употребявате този код, с цел да докажете, че се намирате в Съединени американски щати, изясни Харбат на конференция през уикенда, на която участваха също шефове от Туитър Инк. и Google на Алфабет Инк.

Тов а няма да реши всички проблеми, само че изпращането на кодове по старомодната поща е най-ефективният способ , до който може да прибегне една софтуерна компания, с цел да попречи на руснаци и други неприятни играчи да купуват реклами, представяйки се за някой различен, сподели Харбат за Ройтерс.

Според американското законодателство задгранични жители нямат право да вършат дарения в пари или други полезности или да вършат разноски по отношение на каквито и да било федерални щатски или локални избори в Съединени американски щати.

Харбат не посочи по кое време Facebook ще стартира да разчита на пощенските кодове, само че акцентира, че те ще бъдат въведени в приложимост преди междинните избори за Конгрес през ноември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР