Фейенорд и ПСВ Айндховен завършиха зрелищно 2:2 в голямото дерби

...
Фейенорд и ПСВ Айндховен завършиха зрелищно 2:2 в голямото дерби
Коментари Харесай

Иранец спаси Фейенорд в последната секунда срещу ПСВ Айндховен

Фейенорд и ПСВ Айндховен приключиха зрелищно 2:2 в огромното дерби от 20-тия кръг на нидерландската Ередивизи. Гостите водеха с 2:0 след голове на Ануар Ел-Гази (8’) и попадението в дебюта на Торган Азар (68’), само че златната запаса Алиреза Джаханбахш избави точката за домакините с двете си попадения (81’, 90+7).

Гостите от Айндховен откриха резултата в 8-ата минута. След добра контраофанзива Ануар Ел-Гази бе изведен добре от Шави Симонс и не остави шансове на вратаря на Фейенорд. Домакините пробваха да реагират, когато в 24-тата минута Сантиаго Хименес стреля рисково, само че вратаря на ПСВ избави 100% гол. Играчите на Фейенорд имаха няколко искания за дузпа, само че те бяха оставени без почитание от рефера Дани Макели.

През втората част Армандо Обиспо от ПСВ получи пряк червен картон поради доста жестоко нарушаване против Сантиаго Хименес. Дани Макели се съветва с ВАР и изгони бранителя на гостите в 65-ата минута. Противно на упованията, ПСВ Айндховен вкара втори гол след единствено 3 минути. Торган Азар се разписа още при дебюта си за “филипсите ” и единствено няколко минути откакто влезе на терена. Белгиецът, който пристигна чартърен от Борусия (Дортмунд), вкара с отмерен изстрел от дъгата на наказателното поле и направи резултата 0:2.

Фейенорд съумя да върне един гол в 82-рата минута. Резервата Усама Идриси центрира на главата на също влезлия през второто полувреме Алиреза Джаханбахш и иранецът понижи с глава на 1:2. До края на срещата Фейенорд опита напън и в последна сметка съумя да изравни. В воин за домакините се трансформира точно златната запаса Джаханбахш. В седмата минута на даденото от съдията 9-минутно продължение иранецът насочи страховит отдалечен изстрел, с който изравни резултата за 2:2 за луда наслада на почитателите на " Де Кайп ".

Така Фейенорд остава отпред в класирането с 43 точки, на 4 пункта пред ПСВ Айндховен, който е 4-ти.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР