"Фестивалът "Мартенски музикални дни" в Русе е уникален", това каза

...
"Фестивалът "Мартенски музикални дни" в Русе е уникален", това каза
Коментари Харесай

Световноизвестният цигулар Светлин Русев разказва за фестивала ММД

"Фестивалът "Мартенски музикални дни " в Русе е неповторим ", това сподели в изявление световноизвестният цигулар Светлин Русев пред кореспондента на в Русе Мартин Пенев

Той е участник в 61-то издание на фестивала, което ще продължи до 27 март т. година в крайдунавския град. Музикалният конгрес се провежда от община Русе с поддръжката на Министерството на културата, а Българска телеграфна агенция е измежду главните медийни сътрудници.

"Участвах за първи път на фестивала, когато бях на 12 години. За мен това е една дълго чакана среща с русенската аудитория ", сподели Русев, който е част от художествения съвет на фестивала.

Цигуларят изрази вяра, че универсалният език на класическата музика ще помогне за връщане към нормалността през днешния ден.

"Класическата музика е обвързвана с страсти, с странствуване, с история. Тази музика е най-гениалната и универсална, стигнала до нас. Тя в никакъв случай няма да се промени за разлика от класацията на шлагерите на какъвто и да е различен род. Тя може да помогне на хората за тези полезности, които са част от нас ", изясни Светлин Русев.

Колаборацията сред класическата музика и комерсиалната е "феномен на мода, който ще отшуми "

Той разяснява, че колаборацията сред класическата музика и комерсиалната за да се доближи до повече хора е "феномен на мода, който ще отшуми ".

"Но има един доста значим миг на резонанс, обвързван с класическата музика, което е на клетъчна основа. Ако човек може в прелестна звучност да слуша от близко вибрациите и резонанса на тези принадлежности, то това е нещо доста неповторимо. Не приказваме за мощ на звука, както в кината, до момента в който гледаме филм, или на рок концерт, а за тази осцилация, която минава през кожата, през костите и прави по този начин, че всяка клетка от нашия организъм да вибрира ", изясни музикантът.

По думите му, с цел да опознаят и харесат подрастващите класическата музика, тя би трябвало да бъде част от нашето битие.

"Класическата музика би трябвало да е част, както някой си прави извършения за очите, а различен си мие зъбите. А също и както човек се занимава със спорт, което в този момент не се следи доста при младежите ", изясни Русев.

Той споделя, че в днешно време да си създател е по-трудно.

"В момента сме в едни интервали, в завои, в едни цикли на съществуването, където всичко е по-трудно, само че е също толкоз значимо обогатяващо като баланс и като наше наличие на тази планета - за какво се занимавам с това, каква е задачата на нашето битие ", изяснява Русев.

На въпрос по какъв начин вижда днешния и утрешния свят, Русев разяснява, че неговото потомство е стигнало до някаква част от живота, само че се тормози в какъв свят ще живеят младежите.

Новите технологии водят до форматиране на мозъци

"Преди няколко дни с мои познати си говорихме за еволюцията на хората. Казаха ми, че след години, след няколко генерации, човек няма да има потребност от гласни струни, тъй като няма да има потребност въобще да се контактува посредством гласа, а хората ще си пишат или ще контактуват по напълно друг метод. Това е тотално неуместно, защото има едно форматиране на мозъците с цялата тази нова технология, с целия достъп до информация. Това води до една несериозност на съвсем всичко.

В бъдеще ще има невероятни неща от софтуерна позиция. Но се тормозя от друго - да вземем за пример, в последните две години хирурзи, не дай си Боже, да стигаме до операционната, са обучавани онлайн. Не знам на какво са ги научили, само че не бих желал някой от тях да ме оперира ", споделя цигуларят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР