Фермерите в Украйна досега са постигнали по-добър от очаквания напредък

...
Фермерите в Украйна досега са постигнали по-добър от очаквания напредък
Коментари Харесай

"Байер": Украинските земеделци напредват с новите насаждания въпреки войната



Фермерите в Украйна до момента са постигнали по-добър от упования прогрес в подготовката за засаждане на земеделските полета макар офанзивата на Русия против страната, съобщи във вторник най-големият снабдител на семена и химикали за аграрни култури в света " Байер " (Bayer), съобщи Ройтерс.

" Не единствено ние, само че и всички компании, които оперират в региона на селскостопанските първични материали, са положили всички старания, с цел да се уверят, че могат да осъществят нужните доставки за Украйна “, сподели основният изпълнителен шеф на " Байер " Вернер Бауман пред анализатори след информация за резултатите от първото тримесечие.

Основните съперници на Bayer при семена и пестициди включват Corteva, Syngenta и BASF, припомня Ройтерс.

" Всъщност имаше много положително засаждане, което съгласно мен, поради събитията, е добра вест ", добави основният изпълнителен шеф на немската химико-фармацевтична компания.

Ръководителят на отдела за просвета за културите на Bayer Родриго Сантос посочи, че този сезон фермерите в Украйна са засадили 75% от реколтата си до момента.

Цените на селскостопанските артикули като царевица и соя се покачиха в международен мащаб на фона на опасенията, че последствията от съветската офанзива против Украйна ще нарушат земеделието в региона, защото и двете страни са съществени експортьори на зърно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР