Ферари ще използва автосалона в Женева (6-18 март), за да

...
Ферари ще използва автосалона в Женева (6-18 март), за да
Коментари Харесай

Най-палавото цивилно "Ферари" ще дебютира в Женева

Ферари " ще употребява автосалона в Женева (6-18 март), с цел да показа най-близкият до пистовите модели сериен автомобил. " 488 Писта " заменя митове като " 360 Челиндж Страдале ", " 430 Скудерия " и " 458 Специале ".
 Най-палавото цивилно
© Ферари

Новият модел е крачка напред по отношение на предшествениците си както във връзка с динамичността, по този начин и що се отнася до употребяваните в него технологии. При създаването на " 488 Писта " е черпен обилно опита на " Ферари " от спортните серии FIA World Endurance Championship, където марката има пет трофеи за сезона от общо шест участия.
 Най-палавото цивилно
© Ферари

Една от първите стъпки е била понижаване на тежестта, като " 488 Писта " е с 90 кг по-лек от 488 GTB. Това е реализирано с монтирането на джанти, напълно нова разработка, които са от въглерод и са размер 20 цола. Въглеродни нишки са употребявани също за разработване на капака на мотора, броните и задния спойлер.
 Най-палавото цивилно
© Ферари

В същото време мощността на осемцилиндровият V-образен мотор скача с цели 50 конски сили до 720 коня. Така моторът автоматизирано се трансформира в най-мощния в сериен автомобил от " Ферари ".
 Най-палавото цивилно
© Ферари

Той изстрелва " Писта 488 " до 100 км/ч за 2.85 секунди, а колата се движи с 200 км/ч 7.6 секунди след старта. Максималната скорост е 340 км/ч.
 Най-палавото цивилно
© Ферари

Сериозната работа по аеродинамиката е разрешила увеличение на силата на пристискане с 20% по отношение на общоприетото 488. В колата за първи път се инсталира система за надзор на ъгъла на странични превъртане (Side-Slip Angle Control system), която сплотява електронен диференциал, надзор на сцеплението и окачването с променливи характерности.

Новост е и системата за точно управление на налягането къв всеки спирачен уред. Гумите са особено създадени за " Ферари 488 Писта " от " Мишлен ".
 Най-палавото цивилно
© Ферари

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Женева (472)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР