Феновете на ЦСКА излязоха на палатков лагер пред централата на

...
Феновете на ЦСКА излязоха на палатков лагер пред централата на
Коментари Харесай

ЦСКА излезе на палатков лагер пред БФС

Феновете на ЦСКА излязоха на палатков лагер пред централата на Българския футболен съюз в Бояна. Причината – митинг против настоящето управление на БФС и противоречие с решенията на Изпълкома и наложените санкции против тимовете, взели присъединяване в Конгреса, проведен от Димитър Бербатов на 18 март.

Протестните дейности ще бъдат безсрочни и ще продължат, „ до момента в който справедливостта спечелва “, оповестиха от ЦСКА в обществените медии:

„ Безсрочният митинг пред централата на Българския футболен съюз в Бояна започва през днешния ден от 12 ч. След несправедливите решения на нелегитимния Изпълком на централата и наказванията против ЦСКА, последователи от цялата страна ще дадат алегорично начало на денонощния палатков лагер поради несъгласието с политиката на Футболната централа. "

Протестът ще бъде с мирни средства, като в околните дни в Бояна се чакат състезатели и последователи от цялата страна, които считат, че е пристигнало време за смяна в родния футбол.

Ръководството на ЦСКА е изрично, че " клубът няма да се откаже от протестните дейности, до момента в който справедливостта не спечелва. “



Протестните дейности на ЦСКА идват в отговор на разигралата се „ поредна футболна драма “. След като постоянният избирателен конгрес на БФС на 18 март бе анулиран от управлението на централата, претендентът за президентския пост Димитър Бербатов организира личен с клубовете, които го поддържат.

Според Конгреса на Димитър Бербатов, който БФС не признава, Борислав Михайлов вече не е президент на футболния съюз. По време на гласоподаване в зала 3 на НДК вотът на 76-те присъстващи делегата отиде в интерес на Димитър Бербатов, който бе определен да оглави БФС. Там бе решено още президентът на централата да заема поста не повече от 3 мандата (75 гласа " за " ), а членовете на Изпълкома се да се намалят от 15 на 9 (74 гласа " за " ). 

БФС реагира със наказания на проведения от Бербатов и екипа му Конгрес в НДК. Футболният съюз разгласи, че всички аматьорски клубове, взели участие в събитието, ще бъдат изключени от структурите на централата. На ЦСКА и останалите професионални отбори, участвали на мероприятието в зала 3 на НДК, БФС наложи глоби от 15 000 лв.. Изпълнителния шеф на „ алените ” Филип Филипов бе лишен от всевъзможен тип управителни функционалности във футбола.

Пред Българска национална телевизия Димитър Бербатов разяснява, че обстановката е „ неуместна, тъжна и разочароваща “, а „ власт не се дава, власт се взима “:

" Уставът на БФС – Конгресът е легален, в случай че участват повече от половината делегати. При липса на Кворум Конгресът се отсрочва с един час по-късно на същото място, при същия дневен ред може да се организира с колкото делегати се съберат…Всичко се избра изцяло законно ", разяснява Бербатов.

Борислав Михайлов пък дефинира Конгреса като „ безусловно нелегитимна и нападателна самодейност на така наречената съпротива “. В изразената от него позицията участваха съпоставения на протичащото се с „ война “ и апели за „ обединяване във футбола “:

" Като президент на Българския футболен съюз постоянно съм призовавал за обединяване на футбола и съм обявявал, че няма да позволи война, макар че против мен се води такава, освен това от самото начало, с всевъзможни средства, в това число и незаконни “, написа Михайлов във Фейсбук.

Фенове на ЦСКА показаха недоволството си от работата и решенията на централата като разпънаха плакати на разнообразни места в София. Факли и димки бяха запалени и пред базата в „ Бояна “. Снимки от дейностите на последователите бяха оповестени във Facebook страницата на почитател клуба на „ алените “ „ Offenders “.



Димитър Бербатов съобщи, че поддържа митингите и ще се включи в денонощния палатков лагер, проведен от ЦСКА:

„ Подкрепяме тези митинги, само че не ги организираме ние. Разбира се, че ще кажа „ Да “, с вас съм. Ще отидем в Бояна на палатковия лагер.  Ние по принцип би трябвало да отидем там, тъй като сме определени за ново управление на БФС ”

По-рано през днешния ден Бербатов бе разпитан в Главна дирекция „ Национална полиция “ по негов сигнал за нередности в Българския футболен съюз.

„ Потвърдихме това, което и клубовете са ни споделили. Дадохме нещата, които имаме като информация и това беше. Правихме го към този момент няколко пъти, тъй че сме привикнали с това нещо. За детайлности, това е информация, която органите на реда могат да кажат. Предполагам, че това е информация, която не би трябвало да се изнася ”, разяснява Бербатов.

Освен него на разпит в ГДНП бяха още Борис Станков и Петър Величков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР