Феновете на футболния Берое организират протестен събор в Стара Загора

...
Феновете на футболния Берое организират протестен събор в Стара Загора
Коментари Харесай

Феновете на “Берое“ излизат на протест срещу енергийния министър

Феновете на футболния " Берое " провеждат " протестен събор " в Стара Загора поради решението на новия министър на енергетиката Александър Николов за неотложно прекъсване на издръжката на клуба от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 ". Той ще се организира на 28 декември от 16:00 ч. пред постройката на общината в града.

" Скъпи съграждани и другари, каним Ви на 28.12.2021 година (вторник) от 16 часа пред Община Стара Загора на огромен протестен събор в поддръжка на обичания ни клуб, който е под гневна офанзива и има голяма потребност от поддръжката ни. Това е единствено началото! Весели празници и единствено " Берое "! ", написа в профила си във " Facebook " националният фенклуб на " зелените ".



Същевременно от сдружението на ентусиастите изпратиха и отворено писмо до енергийния министър с копие до премиера Кирил Петков и до 11-те депутати от 27-и МИР Стара Загора. В него те канят Александър Николов в същия ден и същия час на диалог в постройката на Община Стара Загора, с цел да бъде открито градивно решение на казуса.

Тяхното главно предложение е Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " да продължи издръжката на " Берое " до края на сегашния сезон, след което страната да се откаже от собствеността върху тима и да бъдат търсени купувачи. По заповед на министъра 100% от акциите на клуба на стойност 5 млн. лева към този момент са оповестени за продажба, като за договарянията с възможните купувачи дава отговор ръководителят на съвета на шефовете и изпълнителен началник Илко Русев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР