Феновете на Бешикташ призоваха на мач в неделя турското правителство

...
Феновете на Бешикташ призоваха на мач в неделя турското правителство
Коментари Харесай

Турски футболни фенове скандираха за оставка на правителството

Феновете на " Бешикташ " приканиха на мач в неделя турското държавно управление да подаде оставка поради вредите и жертвите от земетресенията, почнали на 6 февруари и лишили живота на съвсем 45 хиляди души до момента.

Протестът, който се състоя по време на мача с " Анталияспор ", следва този на почитателите на сътрудниците от истанбулския " Фенербахче " на техния стадион в събота, показва Агенция " Франс прес ".

Fenerbahçeli taraftarların sesini canlı yayında kıstılar. Ama o anları böyle kayda aldı. Stattaki 50 bin kişi tek ses: HÜKÜMET İSTİFA!
— Sercan Meriç (@sercanmeric)

" Правителството - оставка! " беше скандирането на стадиона на " Бешикташ ". " Двадесет години неистини и измами, подавайте оставка! ", скандираха почитателите на Фенербахче по време на успеха с 4:0 над " Коняспор ".

Смята се, че последователите на " Бешикташ " са по-близки до опозицията, в сравнение с до ръководещата коалиция на президента

Противниците на турското държавно управление разкритикуваха това, което дефинират като несъответстваща реакция от страна на ръководещите на естественото злополучие.

По-рано този месец президентът Реджеп Тейип Ердоган призна " дефекти " в отговора на страната му на бедствието. Но той също по този начин атакува " провокаторите ", които подлагат на критика избавителните старания, добавяйки: " Разбира се, има дефекти. Условията са ясни. Не е допустимо да сме подготвени за злополучие като това. "

Противниците упрекнаха Ердоган, че не е подготвил страната задоволително за сходно земетресение и че е пренебрегнал строителния контрол. Започнати са следствия против повече от 600 души във връзка със срутени здания. В събота министърът на правораздаването Бекир Боздаг сподели, че 184 от 612-те обвинени са били арестувани в очакване на процеса. Сред задържаните са строителни бизнесмени и притежатели или шефове на здания.

Президентските и парламентарните избори би трябвало да се проведат на 14 май.

Девлет Бахчели, началник на Партията на националистическото деяние (MHP), младшият сътрудник в ръководещата коалиция на Ердоган, прикани управляващите да играят мачове при закрити порти, в случай че има повече сходни викания.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР