Феновете на Берое излязоха с отворено писмо до министъра на

...
Феновете на Берое излязоха с отворено писмо до министъра на
Коментари Харесай

Феновете на Берое блокират АМ Тракия, ако ТЕЦ Марица Изток 2 им спре кранчето

Феновете на Берое излязоха с отворено писмо до министъра на енергетиката Александър Николов и с копие до министър-председателя Кирил Петков, както и всички депутати от 27-и МИР Стара Загора - Радослав Рибарски, Атанас Михнев, Радослав Василев, Атанас Славов, Красимир Вълчев, Маноил Манев, Илиана Жекова, Момчил Ненов, Тихомир Тенев, Халил Летифов и Искра Михайлова.

Феновете на Берое подчертават на класическия фаулстарт на новия министър на енергетиката, защото сигурно той осъзнава, че ПФК Берое не е най-големият проблем на българската енергетика и спестените средства в размер на 300-400 х.лв/месечно няма да доведат до по-ниски сметки за ел.енергия в семействата.

Те пишат, че прибързаните му, недомислени и крайни дейности са нищо повече от прям опит да унищожи един от знаците на Стара Загора, замаскирайки този ход зад общи изречения като " социална изгода ", " неприкритост ", " нов метод ", " икономическа недоказаност, " бистрота " и още куп клишета, с които политиците ни облъчват към този момент над 32 години.

В писмото се подчертава на това, че незабавното прекъсване на финансовия поток от едноличния притежател Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2” към ПФК Берое ще докара до колапс освен за мъжкия тим, само че и на всички гарнитури от Академията на клуба. Ще докара до безусловно разтрошаване на състава, до анулиране на контракти от страна на играчи по виновност на клуба, правосъдни каузи и наказания, което след това би утежнило договарянията с възможни нови притежатели.

" По никакъв метод не оспорваме решението Ви страната да се отдръпна от финансирането на спортния клуб всъщност, защото това е Ваше право, виждане и метод, който смятате за съответен и необорим, " изключително в подтекста на дълбоката рецесия с енергийните цени, която постанова нужда от по-ефективно ръководство на фирмите в системата ", както се показва в известието за продажба на акциите в уеб страницата на клуба. Напълно недопустим е методът, по който разпореждането е това да се случи - " от през днешния ден за на следващия ден ", и следствията от непремереното деяние няма да са незначителни”, написа в писмото на почитателите на Берое.

Привържениците на заралии се обръщат и към народните представители от старозагорския район, " приемайки обстоятелството, че сте определени от 7 разнообразни обединения, всяка от които със своите специфики в политическата си активност и идея, се обръщаме към Вас с напомнянето, че надали са доста събитията, самодейностите и процесите, които бихте могли да приемете като обща - Старозагорска, идея. Смятаме, че не е нужно да Ви представяме какво в действителност значи Берое за Стара Загора и района.”

Привържениците на Берое упорстват финансирането на Топлоелектрическа централа 2 към Берое и обвързваното с това осъществяване на подписаните договорни връзки с играчи, треньори, чиновници, сътрудници, мениджърски организации, хотели, снабдители, защита и други да продължи до края на сегашния спортен сезон - 31.05.2022 година

Те упорстват към тази дата клубът да бъде с нулеви отговорности, както бе заварен от Топлоелектрическа централа 2 при придобиването на собствеността преди 10 години. След края на сезона да се пристъпи и към прекачване на акциите на клуба на нов притежател, който в интервала до тогава ще има задоволително време за одит, разбори, финансов проект, съставяне на екип и впрочем.

Откритото писмо на почитателите на Берое приключва по следния метод: " Уважаеми господин министър, склонни сме, въпреки всичко, да отдадем Вашите дейности на неналичието на опит или на въздействия от странични фактори, за които " Берое " постоянно е бил бодил в...петата. Вярваме, че разсъдъкът ще надделее и в тази връзка най-учтиво Ви каним на среща в Стара Загора, на която ще участват представители на почитателите, общинското управление, което към този момент пое ангажимент да спомага в търсенето на финансиране и нов притежател, който да поеме ръководството след горепосочената дата 31.05.2022 година Гарантираме Ви, че тя ще протече в конструктивен, положителен и потребен звук. Очакваме Ви на 28.12.2021 година от 16.00 часа в постройката на Община Стара Загора. Ако решите да не ни удостоите с отговор, което бихме приели за отвод от градивен разговор, то резервираме правото си да предприемем по-драстични ограничения в отбрана на обичания ни клуб от невижданата офанзива, подета против него. Весели празници! Само Берое!”

По инфо на Novinite.bg под ограничения проведените ентусиасти на заралии имат предид и блокиране на Автомагистрала Тракия и то в началните дни на идната година, когато трафикът ще е меко казано засилен.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР