Феноменът, известен като антигенен грях, може да обясни защо някои

...
Феноменът, известен като антигенен грях, може да обясни защо някои
Коментари Харесай

Антителата срещу настинката може да блокират защитата срещу COVID-19

Феноменът, прочут като " антигенен грях ", може да изясни за какво някои хора с COVID-19 се разболяват извънредно тежко, заяви Ройтерс.

Новият ковид има някои общи характерности с коронавирусите, които предизвикват елементарната простуда, имунният отговор на организма може да употребява антитела, които преди този момент са се научили да разпознават и да нападат тези по-стари вируси. Това от своя страна може да разсее способността на организма да нападна COVID-19, тъй като антителата против настинката не са в положение да нападат новия ковид.

При пациенти в тежко положение с COVID-19, имунният отговор, насечен против други коронавируси, е по-висок спрямо пациентите с леки признаци, пишат откриватели от Медицински център " Еразъм " в Ротедрам, Нидерландия в публикация в електронната библиотека medRxiv.

Когато тялото реагира на нов завоевател въз основа на " загатна " от предходни външни офанзиви, учените приказват за феномена " първичен антигенен грях ". " Новите ваксини би трябвало да са в положение да провокират имунен отговор против съответния нов вирус, а не просто да подсилят имунните отговори против вирусите на настинката ", сподели пред Ройтерс Хайсбърт ван Нийроп от Медицински център " Еразъм ", един от създателите на обявата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР