Феликс Оже-Алиасим изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона,

...
Феликс Оже-Алиасим изпитва сериозни трудности от началото на клей сезона,
Коментари Харесай

В битка на изгряващи звезди: Алиасим развенча Синер и 1/4-финалист в Мадрид!

Феликс Оже-Алиасим изпитва съществени компликации от началото на клей сезона, като записа четири ранни отпадания, пристигнали на шампионатите в Маракеш, Монте Карло, Барселона и Ещорил. Канадецът през тази седмица взе участие на Мастърса в Мадрид, където почива в първи кръг и развенча за малко над час игра Кристиан Гарин във втори, достигайки до осминафиналите. Световният номер 10 в един от гвоздеите на програмата за днешния ден срещна различен представител на идната генерация в лицето на Яник Синер, за който землената настилка сигурно не е непозната поради четвъртфинала му на Ролан Гарос през 2020-та година.

Осмият подложен в схемата не се слави с положителната си игра на червени кортове, но през днешния ден се показа на извънредно високо равнище в разиграванията, като съумя да трансформира мощния си форхенд в точконосител. Оже-Алиасим също по този начин постоянно се осланяше на началния си удар в решителните моменти, който функционираше чудесно, като в последна сметка се поздрави с успеха след 6:1 6:2. Във етапа на четвъртфиналите за Феликс следва да се изправи против Александър Зверев.

Канадецът имаше прелестен старт на мача, като разполагаше с брейкбол в откриващото подаване на противника, но не съумя да го осъществя. Оже-Алиасим привидно ненадейно открадна самодейността от италианеца, като наложи своето движение и беше безукорен във всеки един аспект от играта си, което му разреши да завоюва пет поредни гейма, а с това и дебютния сет.

Световният номер 10 нямаше желание да се отпуска нито за момент и в самото начало на втората част си завоюва нов пробив, с цел да поведе със сет и 2:0, увеличавайки серията си на седем следващи извоювани гейма. Колебанията пред Синер на лично подаване по този начин и не намираха своя край, като той инкасира нов брейк и бе продънен в три от общо петте си гейма на сервис досега, а от другата страна на мрежата канадецът продължи своята дрънканица по пътя към успеха в дуела. Оже-Алиасим резервира вдъхновението в играта си и минути по-късно на начален удар стигна безапелационно до крайния триумф, който е един от най-престижните му на клей в кариерата към този миг.

Felix flying high!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР