Федерацията по волейбол на Швейцария използва дните на карантината поради

...
Федерацията по волейбол на Швейцария използва дните на карантината поради
Коментари Харесай

Саска Ван Хинтум ще води Швейцария към Евро 2021

Федерацията по волейбол на Швейцария употребява дните на карантината заради ковид с цел да дефинира старши-треньорите и техните щабове за идните огромни интернационалните надпревари.

Саска Ван Хинтум (Нидерландия) е основен треньор на националния тим за дами. 49-годишната нидерланска специалистка ще разчита на Фридер Стром като първи помощник-треньор. От 2013 година 31-годишният швейцарец е в женския народен тим, като е бил статистик, а по-късно и в треньорския щаб. От тази година Фридер Строхм е определен основен треньор на националния тим на Швейцария за девойки U19.

Друг експерт, който ще оказва помощ на Ван Хилтум е някогашният нидерландски национал Дирк Спариданс . Като либеро на националния тим на „ лалетата “, той приключи на 8-о място на Световното състезание през 2018 година в Италия и България. След това той завърши със спортната си кариера, а на идната 2019 година, на 30-годишна възраст, стана старши треньор на нидерланския тим Волей Тилбург. Спариданс ще бъде вторият асистент на Ван Хилтум..

След като взе участие за първи път в своята история на Европейско състезание през предходната година, в този момент Швейцария си слага нови по-големи цели на европейска сцена. Волейболистките ще би трябвало да играят Естония и Беларус в група A от квалификациите за Евроволей 2021.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР