Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация

...
Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Медицинска федерация
Коментари Харесай

Синдикатите настояват за увеличение на заплатите на работещите в детско и училищно здравеопазване в София

Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ и Медицинска федерация “Подкрепа ” ще проведат пред постройката на Столичната община митинг с претенции за нарастване на възнагражденията на работещите в бранш Детско и учебно опазване на здравето, включващи детски ясли и здравни кабинети в просветителните институции в София.

Възнагражденията на работещите в бранша са 1350 лева През 2022 година Беше подписан Колективен трудов контракт съгласно който минималните заплати трябваше да бъдат 1450 лева

Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria доктор Пламен Радославов – медицински профсъюз към КНСБ.

По думите му през последните три месеца синдикатите са пробвали да водят диалози за нарастване на заплатите с представители на Столична община, които обаче не са дали никакъв резултат.
След като обявихме, че излизаме на митинг, през вчерашния ден кметът на София Васил Терзиев ни одобри на среща, срещата беше относително позитивна, само че доста закъсняла. Обясниха ни, че има средства за хонорари за цялото общинско опазване на здравето в размер на 8 млн. лева в бюджета за 2024 година
Няма да отменим митинга, обещани ни бяха 100 лв., аз предлагам на хората да си ги вземат, само че ние ще продължаваме да желаеме повече, безапелационен беше доктор Радославов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР