Федералното правителство на Германия осъди изявлението на Александър Захарченко, лидер

...
Федералното правителство на Германия осъди изявлението на Александър Захарченко, лидер
Коментари Харесай

Създаването на Малорусия ядоса Германия

Федералното държавно управление на Германия осъди изказването на Александър Захарченко, водач на Донецката национална република, която няма интернационално приет статут, за основаването на нова страна с името Република Малорусия. „ Тази стъпка е безусловно неприемлива. Захарченко няма компетенции да приказва от името на тази част на Украйна “, разяснява представител на немското държавно управление. 
Берлин чака, че Русия също ще осъди тези дейности и няма „ нито да одобри, нито да признае “ новото държавно образувание. Засега Москва не е заела публична позиция по въпроса.

По рано през днешния ден Захарченко разгласи „ решението на Народните републики Донецк и Луганск да основат нова страна - Малоросия”. „ Ние, представителите на някогашните украински райони, разгласяваме основаването на нова страна, която ще стане правоприемник на Украйна. Съгласни сме, че новата страна ще се назовава Малоросия, тъй като името „ Украйна” е дискредитирано”, съобщи Захарченко.

Според него Малоросия ще бъде мултинационална федерална страна с необятна автономност. Нейните публични езици ще са съветски и малоруски. Флагът на новата страна ще е знамето на Богдан Хмелницки. Столицата ще е Донецк, до момента в който Киев ще остане исторически и културен център.

Така Захарченко ясно сподели, че задачата е основаването на нова страна на територията на цяла Украйна. Той е безапелационен, че единствените законни управляващи в страната сега са в Донецк, Луганск и Крим.

Захарченко предложи да се вкара изключително състояние в Малоросия за три години, с цел да се избегне хаосът, а ръководещите в Киев да бъдат „ разследвани за закононарушения против човечеството”.

Има обаче индикации, че дейностите на Захарченко не са съгласувани нито с Москва, нито с Луганск.

Лидерът на самопровъзгласилата се Луганска национална република Игор Плотницкий, сходно на Кремъл към този момент не е коментирал. Но Владимир Дегтяренко, ръководител на Народния съвет съобщи, че не са изпращани публични делегати в Донецк и че управляващите в Луганск не са били известени и не са взели участие в разискване за основаване на нова страна с името Малоросия.

Отговорът на законното държавно управление в Киев не закъсня, като украинският президент Петро Порошенко даде обещание да възвърне суверенитета над източните региони на страната след изявлението на Захарченко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР