Организацията на обединените нации (ООН) спря разпределението на храна във

...
Организацията на обединените нации (ООН) спря разпределението на храна във
Коментари Харесай

ООН спира раздаването на храна в южния град Рафах в Газа

Организацията на обединените народи (ООН) спря разпределението на храна във вторник в южния град Рафах в Ивицата Газа, това съобщи „ Асошиейтед прес “. От Организация на обединените нации са показали като причиналипсата на доставки и влошената обстановка със сигурността, породена от разширяващата се военна интервенция на Израел. Организацията акцентира, че филантропичните интервенции за помощ на територията са пред провал.

Новината идва на фона на безредно изселване през последните две седмици, при което стотици хиляди хора избягаха от Рафах, търсейки заслон в нови палаткови лагери или региони, които към този момент са опустошени от предходни израелски офанзиви.

Според израелската военна работа COGAT, близо 400 000 души към момента се намират в Рафах, откакто към 900 000 са избягали.

Анонимен върховен американски чиновник разяснява, представен от международните организации, че Израел е дал отговор на доста от опасенията на администрацията на американския президент Джо Байдън по отношение на пълномащабното сухопътно навлизане в Рафах, ориентирано към премахване на бойците на Хамас. Президентът на САЩпо-рано се опълчи на такова нахлуване, настоявайки за проекти, които да приоритизират сигурността на почтените палестинци, изключително в подтекста на град, цялостен с разселени цивилни.

Служителят посочи, че администрацията на Байдън към момента не е одобрила израелския проект за навлизане в Рафах. Въпреки това, той означи, че направените от Израел промени в проекта демонстрират съществено отношение към опасенията на американската администрация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР