Олимпийският боксьор Феликс Вердехо признат за виновен в отвличане, смърт на бременна жена и неродено дете

...
Федерално жури в петък осъди олимпийския боксьор Феликс Вердехо-Санчес за
Коментари Харесай

Федерално жури в петък осъди олимпийския боксьор Феликс Вердехо-Санчес за смъртта на жена и нейното неродено дете, според американската прокуратура в окръг Пуерто Рико.

Той беше признат за виновен в отвличане, довело до смърт, и умишлено убийство на неродено дете, казаха прокурорите в прессъобщение.

Кешла Родригес Ортис и нейното неродено дете бяха открити мъртви в лагуната Сан Хосе в Пуерто Рико на 1 май 2021 г. Ден по-късно Вердехо-Санчес – който се състезава на Олимпиадата през 2012 г. – беше арестуван и обвинен в тяхното отвличане, кражба на кола и убийство , показват документи на федералния съд, според предишни доклади на CNN.

Федерално жури осъди Вердехо-Санчес за федералните престъпления, произтичащи от убийството на Родригес Ортис, извършено на 29 април 2021 г., според съобщението.

На сутринта на смъртта на Родригес Ортис, Вердехо-Санчес е изпълнил предварително обмислен план да убие нея и нероденото й дете, според съобщението.

Свидетел каза на властите, че Вердехо се е свързал с него, за да му помогне да прекрати бременност, след като Родригес Ортис му казал, че си е направила тест за бременност и очаква детето му, според наказателната жалба.

Прокурорите казаха, че Вердехо-Санчес е примамила Родригес Ортис в автомобила си, където с помощта на друго лице я е нападнал и упоил, се посочва в съобщението.

Твърди се, че пуерториканският боксьор Феликс Вердехо Санчес е убил жена, която е казала, че е бременна с бебето му, твърдят служители. Предполага се, че пуерториканският боксьор Феликс Вердехо Санчес е убил жена, която казала, че е бременна с бебето му, твърдят властите. Майки Уилямс/Топ ранг/Гети изображения

Вердехо-Санчес закара Родригес Ортис до моста Теодоро Москосо и я хвърли в лагуната Сан Хосе с помощта на другия човек, според съобщението.

Вердехо-Санчес по-късно скочи в лагуната, за да „завърши убийството на двете жертви“, казаха прокурорите в съобщението.

„Съгласно съдебните документи и доказателствата, представени по време на процеса, журито реши, че Феликс Вердехо-Санчес, заедно със своя съобвиняем... помагайки и подстрекавайки се взаимно, са извършили отвличане, което е довело до смъртта на Кешла М. Родригес Ортис и нейното неродено дете дете“, се казва в съобщението.

Вердехо-Санчес е изправен пред задължителна доживотна присъда за всяка присъда. Присъдата му трябва да бъде произнесена на 3 ноември.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР