Федералният резерв на САЩ (централната банка) изненадващо обяви понижаване на

...
Федералният резерв на САЩ (централната банка) изненадващо обяви понижаване на
Коментари Харесай

Първо извънредно намаление на лихвите в САЩ от финансовата криза през 2008-а

Федералният запас на Съединени американски щати (централната банка) изненадващо разгласи намаление на лихвите с половин процентен пункт, оповестява " Ройтерс "

Уточнява се, че този ход е част от изключителните ограничения против въздействието на новия ковид COVID-19, от който записаните инфектирани по света са към този момент над 90 000 души.

Допълва се, че лихвите се понижават с 0,5 процентни пункта до диапазона от 1,00 до 1,25 на 100.

" Основите на американската стопанска система остават здрави. Но коронавирусът поражда все по-големи опасности за икономическата интензивност ", се споделя в известието на Федералния запас.

Подчертава се, че това е първото изключително понижаване на лихвите от 2008 година насам, когато се развихри огромната финансова рецесия, а също и най-голямото еднократно понижение на лихвите от същата година насам.

Междувременно ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл посочи, че решението на Централната банка на Съединени американски щати за лихвите не е взето вследствие на натиска от страна на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Пауъл настоя, че при вземането на решенията за паричната политика централната банка " в никакъв случай няма да преглежда политически съображения " и ще базира своите стъпки на това, което е в полза на американския народ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР