Федералният канцлер на Австрия Александър Шаленберг обяви на пресконференция, че

...
Федералният канцлер на Австрия Александър Шаленберг обяви на пресконференция, че
Коментари Харесай

Австрия: Затвор при отказ от ваксина

Федералният канцлер на Австрия Александър Шаленберг разгласи на конференция, че ще се постановат административни санкции, откакто в Австрия влезе в действие законът за наложителна имунизация против КОВИД, което ще стане най-късно на първи февруари 2022 година.

Според вестник " Стандард " законът към този момент се създава със обществените сътрудници и експерти по конституционно право и към този момент е изяснено, че той е законен. По думите на Шаленберг той ще е сходен на наредбата за наложително ваксиниране на хората от опазването на здравето, която ще влезе в действие в средата на декември тази година.

Според законопроекта, написа " Стандард ", се позволяват изключения за бременни и лица с противопоказания по здравословни аргументи. Що се отнася до оздравелите лица, ще е нужна разпоредба, която да дефинира какъв брой време след преболедуването лицата са освободени от имунизация.

В плана се акцентира, че имунизацията не трябва да се прави по насила. Всичко това ще е записано във Федералния закон за защитни имунизации против КОВИД.

Все още не е обяснен въпросът от какъв брой години лицата ще са задължени да се ваксинират, дали законът ще е в действие единствено за австрийските жители или за всички, които се намират в Австрия, защото това ще засегне туризма.

Александър Шаленберг съобщи, че нарушаването на задължението за имунизация е административно нарушаване. За специалностите в бранша на опазването на здравето е планувана санкция до 3 600 евро или четири седмици отнемане от независимост, а отводът от трета игла ще коства 1450 евро или до четири седмици отнемане от независимост. Тези наказания са залегнали в законопроекта, оповестява " Стандард ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР