Федералните прокурори на САЩ обвиниха KuCoin, известна борса за криптовалути,

...
Федералните прокурори на САЩ обвиниха KuCoin, известна борса за криптовалути,
Коментари Харесай

Федералните прокурори обвиниха KuCoin в пране на пари

Федералните прокурори на Съединени американски щати упрекнаха KuCoin, известна борса за криптовалути, и двама от нейните създатели в нарушение на законите за битка с прането на пари.

В обвинителния акт се твърди , че KuCoin, макар че е оперирала на територията на Съединени американски щати, е подвела най-малко един вложител във връзка с интервенциите си в Съединени американски щати и не се е записала пред американските управляващи или не е основала ефикасна стратегия за битка с прането на пари.

Според Министерството на правораздаването на Съединени американски щати KuCoin и нейните създатели Чун Ган и Ке Танг са управлявали борсата като дружество за парични преводи, обслужващо над 30 милиона клиенти. Въпреки това те не са въвели цялостна стратегия за опознаване на клиента (KYC) или за битка с прането на пари (AML) до 2023 година, а даже и тогава KYC ограниченията не са се ползвали за съществуващите клиенти. Интересното е, че нито Ган, нито Танг са били задържани след повдигането на обвиняването.

Освен това в обвинителния акт се показва, че KuCoin не е съумяла да се записва в Мрежата за битка с финансовите закононарушения на Съединени американски щати като дружество за парични услуги. Тази липса на регулаторно сходство е оставила KuCoin уязвима за потребление за пране на доходи от противозаконни действия, в това число нарушавания на глобите, дарк уеб пазари и разнообразни схеми за измами. Непряко KuCoin е получила криптовалута на стойност над $3.2 милиона от Tornado Cash, крипто миксер, на който са наложени наказания, както е разказано в детайли в наказателните каузи против двама от разработчиците на Tornado Cash.

Тези обвинявания демонстрират доста нарушаване на законите за битка с прането на пари от страна на KuCoin, като акцентират провокациите, подбудени от противозаконните действия в пространството на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР