Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) обяви, че ще възстанови

...
Федералната търговска комисия на САЩ (FTC) обяви, че ще възстанови
Коментари Харесай

Властите в САЩ ще компенсират загубите на над 27 хиляди души, измамени със студентски заеми

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) разгласи, че ще възвърне загубите на 27 600 кредитополучатели, станали жертва на лъжливи схеми за отписване на дълг по студентски заем. Общо, като част от това решение на управляващите, на кредитополучателите ще бъдат изплатени 4,1 милиона $.

Решението е взето от ведомтвото след следствие, формирано през 2019 година в отговор на тъжба от излъгани кредитополучатели. Те заяват, че от 2014 година организациите Mission Hills Federal и Federal Direct Group лъжливо извличат средства от тези, които теглят заеми за обучение посредством тях.

Както се отбелязва в съобщеието на ведомството, лъжливи организации са  „ убедили студентите в нуждата да платят такса, варираща от няколкостотин до няколко хиляди $, сякаш за разкриване на заем, и са основали симулативност за понижаване на размера на месечните внокси по заема. “ Те също по този начин са убедили хората да изпращат заплащания по заеми непосредствено към тях, като са дали обещание да поемат пращания по лихвите, само че  просто са взели съвсем всички получени средства за себе си. Комисията заяви, че изпраща 27 584 чека на засегнатите кредитополучатели. Чековете би трябвало да бъдат осребрени в границите на 90 дни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР