Федералната служба за сигурност (ФСС) е предотвратила нападениена агенти на

...
Федералната служба за сигурност (ФСС) е предотвратила нападениена агенти на
Коментари Харесай

Руската служба за сигурност: Предотвратихме атака срещу ръководител на Запорожката АЕЦ

Федералната работа за сигурност (ФСС) е предотвратила нахлуване на сътрудници на Главното разследващо ръководство на украинското министерство на защитата (ГРУ-МО) против един от ръководителите на Запорожката АЕЦ.

" Руската Федерална работа за сигурност на територията на Запорожска област е пресякла активността на диверсионно-терористична група , състояща се от сътрудници на украинските специфични служби. В резултат на подхванатите ограничения беше осуетен терористичен акт против един от ръководителите на Запорожката АЕЦ ", оповестиха от ЦВО.

Според ФСС, дейностите са били координирани от чиновници на ГРУ към украинското министерство на защитата както директно, по този начин и посредством медиатор, основан във Финландия. " Престъпната активност е била координирана от украинските специфични служби, както директно посредством чиновниците на ГРУ на украинското министерство на защитата - Александър Павлович Умански и Андрей Владимирович Никулин и сътрудника шпионин Виктория Анатолиевна Будникова, по този начин и посредством медиатор - Юлия Викторовна Ткачук, която сега се намира във Финландия - страната, която неотдавна се причисли към военно-политическия блок НАТО ", обявиха от ФСС.

Иззети са готово за приложимост взривно устройство, както и автоматизирано стрелково оръжие, муниции и взривни субстанции. От ФСС означават, че " е открито, че членовете на диверсионно-терористичната група са събирали и информация за местонахождението на съветски военни обекти, за персоналния състав на съветските въоръжени сили и правоохранителните органи, както и за проруски настроени локални поданици. Проверява се присъединяване на членовете на групата в предходни саботажни и терористични актове.

Срещу двама арестувани мъже , членове на групата, които са украински жители , е формирано наказателно дело от следствения отдел на Федерална работа за сигурност в Запорожка област за подготовка на терористичен акт. Те са арестувани под стража . " Установяват се всички условия на незаконната активност, както и лицата, взели участие в нея ", допълват от ЦВО.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР