Федералната полиция на Бразилия заведе дело срещу бившия президент Жаир

...
Федералната полиция на Бразилия заведе дело срещу бившия президент Жаир
Коментари Харесай

Разследват бившия президент на Бразилия за малтретиране на кит

Федералната полиция на Бразилия заведе дело против някогашния президент Жаир Болсонаро по съмнение в " гонене " на кит, оповестява The Guardian.

Според чиновници на реда някогашният президент е бил разследван, тъй като е нарушил закона по време на почивка на югоизточното крайбрежие на Бразилия покрай град Сан Себастиан. Именно там през юни мъж, наподобяващ на Болсонаро, беше видян на джет на към 15 метра от изплувал кит. Мъжът е снимал животното, до момента в който китът демонстрира държание, което учените свързват с безпокойствие и дискомфорт. В същото време е сниман и самият лидер на джета.

Бразилският закон не разрешава „ издевателството на всеки тип китоподобни “, в това число делфини. Според разпоредбите на екологичната организация Ibama корабите с работещи мотори не би трябвало да се доближават до такива животни на по-малко от 100 метра.
Също по този начин е неразрешено тормозенето на групи от делфини или китове и правенето на „ несъразмерен звук, като да вземем за пример възпроизвеждане на музика, всевъзможен тип перкусии или други [звуци] в границите на 300 метра от всеки китоподобен “.

Самият Болсонаро, който по време на президентството си получи прозвището „ капитан трион “ поради антиекологичните си политики във връзка с горите на Амазонка, отхвърля да е направил нередности. На среща със симпатизанти някогашният президент упрекна политически съперници и еколози, че желаят да се саморазправят с него, обвинявайки го във от ден на ден закононарушения.

По-рано беше обявено, че ексцентричният десен политик Хавиер Майли, който завоюва президентските избори в Аржентина, е основал пет клонинга на първото си куче Конан. Президентът счита кучетата си за свои съществени съветници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР