Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) одобри заявление от

...
Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) одобри заявление от
Коментари Харесай

Мъск ще разгърне хиляди сателити Starlink от второ поколение

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) утвърди заявление от SpaceX, благосъстоятелност на милиардера Илон Мъск, за разгърне до 7500 спътника от второ потомство, се споделя в решение на регулатора.

„ Нашето решение ще разреши на SpaceX да стартира да пуска мрежата Starlink от второ потомство, която ще обезпечи сателитен широколентов достъп от последващо потомство на американците в цялата страна “, се споделя в документа.

Отбелязва се, че разрешението за SpaceX, наред с други неща, е предопределено да отбрани наземните сателитни оператори от нездравословни разстройства и да резервира „ безвредна галактическата среда “ и нейните запаси за бъдеща приложимост.

През септември компанията оспори решението на FCC да отхвърли заявление за 885 милиона $ федерални дотации, които възнамерява да употребява за даване на сателитен интернет на клиенти в селските региони.

Отказът на регулатора се основава на аргумента, че сателитната паница, благосъстоятелност на SpaceX, е прекомерно скъпа за елементарните консуматори и Starlink не е потвърдила, че е в положение да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР