Федералната авиационна агенция на САЩ внесе уточнение в определението за

...
Федералната авиационна агенция на САЩ внесе уточнение в определението за
Коментари Харесай

САЩ няма да признаят Безос, Брансън и спътниците им за астронавти

Федералната авиационна организация на Съединени американски щати внесе конкретизиране в определението за астронавт. Към него към този момент е добавено условието въпросният човек да е част от ръководещ екипаж на галактически транспортен съд или да има принос в сигурността на полетите.

Това е първата смяна в дефиницията за астронавт от началото на програмата на Федералната авиационна организация в поддръжка на комерсиалните полети през 2004 година

Оказва се, че новите условия са сложени в деня на първия полет на милиардера Джеф Безос до ръба на космоса. Това стана на 20 юли, когато най-богатият мъж на планетата, брат му - Марк, 82-годишната Уоли Фънк и 18-годишният Оливър Дамен от Нидерландия полетяха до границата на космока - на 80 км над земната повърхнина. След траялия едвам 10:22 мин. полет всички бяха титуловани астронавти, като госпожа Фънк бе избрана за най-възрастния астронавт, а Дамен - като индивида, подобрил върха на Герман Титов за най-млад човек в Космоса.

Всъщност, съгласно новото определение участващите в частни полети би трябвало да доближат въпросната граница от 80 км над Земята, само че и по време на полета да извършат действия, които имат значение за публичната сигурност или за сигурността на пилотираните полети.

Първото изискване бе изпълнено както от Безос, по този начин и от неговия директен съперник и също милиардер Ричард Брансън.

Последният и петима негови спътници на 11 юли доближиха до 86 км височина с кораба Vіrgіn Gаlасtіс нaд пycтинятa в Hю Meĸcиĸo. Корабът бе изведен нагоре cъc cпeциaлнo пpoeĸтиpaн caмoлeт.

Именно второто условия ще стане причина и Безос, и Брансън, и техните спътници да не бъдат приети за астронавти от Федералната авиационна организация на Съединени американски щати. Най-точното определение за тях е галактически туристи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР