Федерален прокурор в Ню Йорк повдигна обвинения в шпионаж в

...
Федерален прокурор в Ню Йорк повдигна обвинения в шпионаж в
Коментари Харесай

Кланът Байдън отвръща на удара – обвинилият Хънтър в корупция е обявен за шпионин

Федерален прокурор в Ню Йорк повдигна обвинявания в шпионаж в интерес на Китай на началник на мозъчен концерн с двойно американско и израелско поданство, който упрекна Хънтър Байдън, наследник на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в корупция, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

57-годишният Гал Луфт, шеф на мозъчния концерн Институт за разбори на световната сигурност, който се занимава с въпроси на енергетиката, е упрекнат в „ скрит план с други лица за поощряване на ползите на Китай като сътрудник, без да се записва като задграничен сътрудник, както се изисква от законодателството на Съединени американски щати “.

Луфт също е упрекнат също за „ трафик на оръжия “, „ нарушавания на наказания против Иран “ и за „ подправени заявления пред федерални сътрудници “.

Той беше задържан в Кипър през февруари 2023 година, само че в този момент се укрива, откакто беше освободен под гаранция в очакване на екстрадиция, прецизира американското министерство на правораздаването.

По най-тежките обвинявания Луфт е застрашен от до 20 години затвор.

Гал Луфт, който е работил като консултант на китайската държавна енергийна компания „ Си И Еф Си “ (CEFC), от няколко години упреква Хънтър Байдън, че скрито е приел милиони долари от тази компания. Във видео, оповестено от в. „ Ню Йорк пост “ на 5 юли, той твърди, че е споделил тази информация с двама американски федерални прокурори и четирима сътрудници на ФБР в Брюксел през март 2019 година

Няколко конгресмени консерватори приканват Луфт да свидетелства пред Конгреса.

„ Той е основен очевидец “, сподели сенаторът републиканец Рон Джонсън пред телевизия „ Фокс нюз “. „ Трябва да му осигурим имунитет, с цел да може да свидетелства и да опише историята си “, добави сенаторът.

„ Гал Луфт е извънредно меродавен очевидец на корупцията на семейство Байдън “, написа в Туитър конгресменът републиканец Джеймс Комър.

През май конгресмени републиканци от парламентарна комисия, натоварена с контрола над изпълнителната власт, разгласиха отчет, в който се твърди, че членовете на фамилията на Джо Байдън и техните сътрудници са получили близо 10 млн. $ от задгранични компании, в това число китайски и румънски. Тези обвинявания са част от дългогодишна акция, ориентирана към съмнителните покупко-продажби на Хънтър Байдън, предизвикващия спорни мнения наследник на президента на Съединени американски щати. Републиканците го упрекват, че е употребявал името на татко си, когато последният беше вицепрезидент на Барак Обама (2009-2017 г.), с цел да подписа съмнителни контракти в няколко страни.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР