По-скъпи билети за влакове от днес. Увеличението е средно с

...
По-скъпи билети за влакове от днес. Увеличението е средно с
Коментари Харесай

Отговарят ли по-скъпите билети за влакове на предлаганата услуга?

По-скъпи билети за влакове от през днешния ден. Увеличението е приблизително с 20 на 100. От БДЖ обясниха новите цени с инфлацията и по-големите разноски на сдружението. Отговарят ли обаче по-високите цени на предлаганата услуга?



Лютве си купува билет за трен от Бургас до Ямбол. Днес към този момент заплаща с близо 1,50 лева повече. Макар и с малко, нарастването съгласно нея не е целесъобразно.

“Не са основани никакви условия хубави за пътешестване, а пък нарастване има. Мръсно, неловко, няма прозорци, не се отварят прозорците. Просто сме недоволни. В случая съм пенсионерка с понижение, само че все пак отново си има 20% ”, недоволства Лютве Еминова.



От БДЖ прецизират, че цените не са обновени от 2012 година и аргументират повишаването с увеличените оперативните разноски на сдружението.

“Както за поддръжка на преносимия състав, по този начин и в резултат на нарастването на минималната работна заплата, вследствие нарастването на горива, електрическа енергия, както и други услуги, които БДЖ въпреки всичко употребява от външни снабдители ", сподели инж. Венцислав Славков, шеф на БДЖ - Пътнически транспорти.

Повишението на цените на билетите е приблизително с 20 на 100 и се дефинира на база пропътувани километри. Например от София-Бургас билетът нараства с 4 лева - и става 25,30 лева



“Нашата цена е направена на километрични пояси. Цената на билета да речем при нарастването София-Пловдив е от порядъка на 11лв. От 9 лева на 11 лева Все отново е по-ниска цената с персонален автомобил да пътувате, рейс ", добави инж. Венцислав Славков, шеф на БДЖ - Пътнически транспорти.

Поскъпва и пътуването в спален вагон.

“10 лв. беше спално място, а сега е 15. Значи 5 лева от горната страна е 50%, а не е 20% ", пресмята Валентина.

От БДЖ са актуализирали и цените за резервация на непокътнато седящо място, абонаментните карти и картите „ Класик ” и „ Младеж “. Без смяна остават цените на картите за децата и възрастните хора, които са на стойност от 1 лев. Безплатно във влаковете се возят децата до 7 години, откакто бъде показан документ, удостоверяващ възрастта им, както и публикуван билет с нулева стойност.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР